Duitse Dagen in NP De Hoge Veluwe

Foto: Norbert Rosing

Duits verkeersbureau en Park pakken uit met themaweekend. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni as. is Het Nationale Park De Hoge Veluwe een stukje Duitsland in Nederland. Een weekend lang kunnen bezoekers kennismaken met alles wat Duitsland bijzonder maakt. Met delicatessen, de beste Duitse wijn, muziek, theater, een foto-expositie en een paardenevenement.

Duitse Dagen met Norbert Rosing

Daags voor de Duitse Dagen wordt een unieke openlucht-expositie van topfotograaf Norbert Rosing geopend. Rosing is o.a. bekend van zijn werk voor National Geographic. Hij exposeert midden in de natuur foto’s van ‘Het Wilde Duitsland’; adembenemende foto’s van de mooiste natuurgebieden van Duitsland. De expositie is te zien vanaf vrijdag 24 juni.

Duitse streekmarkt

In het centrum van het Park is er op 25 en 26 juni een Duitse streekmarkt met tal van mooie Duitse producten. Traditionele, maar ook verrassende. Het beroemde wijngoed van Prinz Salm uit Walhaussen benut De Duitse Dagen voor het introduceren van zijn exclusieve wijn in Nederland. Op het plein klinkt de hele dag Duitse muziek en ook er is theater. Volkswagen presenteert zijn nieuwste auto van het type Tiguan, waarbij bezoekers een offroad-proefrit mogen maken.

Voor kinderen loopt Frau Holle rond. Zij vertelt verhalen van de gebroeders Grimm. Een ballonkunstenaar maakt Duitse teckeltjes van ballonnen en de kinderen kunnen zich laten schminken als Sneeuwwitje, de Grote Boze Wolf of een van de zeven geitjes.

Actieve vakanties in Duitsland

Het Duits Verkeersbureau informeert bezoekers over actieve vakanties in Duitsland. Ook is er aandacht voor Duitsland als paardenland. Dat laatste is niet toevallig; op zondag 26 juni staat de Dag van het Paard voor een deel in het teken van Duitsland. De hoofdact wordt verzorgd door Anne Krüger en haar dochter. Met hun paarden, honden en ganzen verzorgen zij een show die de bezoekers niet snel zullen vergeten.

De Duitse Dagen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met het Duits Verkeersbureau.

Reacties

Cookieinstellingen