Jan de Hoop en Staatsbosbeheer slaan handen ineen

Foto: Staatsbosbeheer

Om de laatste €3,500 euro voor de uitkijktoren op het Kootwijkerzand bij elkaar te krijgen, gaan boswachter Laurens Jansen en presentator Jan de Hoop samen exclusieve bronsttochten aanbieden. Iedereen die een donatie van €75,-of meer doet voor de nieuwe uitkijktoren krijgt een ticket voor een exclusieve bronstexcursie als tegenprestatie. De excursie zal worden verzorgd door de  boswachter en Jan de Hoop zelf.

Jan de Hoop en Staatsbosbeheer voor een nieuwe uitkijktoren Kootwijkerzand

Begin mei is de uitkijktoren aan het Kootwijkerzand gesloopt. Het hout was rot en de toren was niet meer veilig. Inmiddels is de financiering voor de nieuwe uitkijktoren bijna rond door subsidies van gemeente Barneveld en Provincie Gelderland. Particulieren en bedrijven die willen doneren kunnen dit doen op http://buitenfonds.nl/bewaarhetzichtophetkootwijkerzand

Presentator Jan de Hoop woont op de Veluwe en draagt het project een  warm hart toe. Om het project te ondersteunen zal hij  via sociale media en zijn vlog het project onder de aandacht brengen. Ook is boswachter Laurens Jansen te gast in zijn nieuwe radio programma bij Omroep Gelderland.

Edelherten bronst

In september en oktober is de paartijd van de edelherten, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Tijdens een bronstexcursie is dit spannende moment in de liefde te horen, soms zelf met het geluid van kletterende geweien erbij.

Reacties

Cookieinstellingen