Museum Historie Loenen in ‘De Hunekamp’

Foto: pixabay snaraneus

 

‘De Hunekamp’ in Loenen is tijdelijk ingericht als museum. Wie kennis wil maken met de boeiende geschiedenis van het dorp kan terecht in het historisch industriële pand De Hunekamp.

In de weekenden van augustus opent het museum voor een betaalbaar prijsje zijn deuren. Te zien zijn foto’s en filmmateriaal maar ook gereedschappen en oude historische spullen afkomstig uit de omgeving en verder een verzameling voorwerpen uit oude boerderijen, bedrijven maar ook woonhuizen.

‘De Hunekamp’

In het gebouw was vanaf 1666 een papiermolen gevestigd. De oude buurtschappen Zilven, waar het gebouw staat, en de buurtschap Lona vormen samen wat we nu kennen als het dorp Loenen. Er is niet alleen een papierfabriek in gevestigd geweest. Het gebouw heeft ook dienst gedaan als wasserij. Nu is het een bedrijfsverzamelgebouw, na alle dienstjaren nog even actueel!

Wie dat wil kan een bezoekje aan het museum combineren met een tocht langs het klompenpad: ‘het Loenense Enkenpad’. Fietsen kan natuurlijk ook! Kijk voor fietsroutes hier!

Openingstijden en adres

Zaterdag            13.30-15.30 uur

Zondag               11.00-15.30 uur

Toegang             € 1.50 p.p. i.v.m. kostendekking

“De Hunekamp” is gelegen aan de Zilvense Beek,

adres; Imbosweg 30 Loenen, te bereiken vanaf de Eerbeekseweg, afslaan bij de Steek of de Laak (bij de rotonde).

“Wielle ziet oe graag kommen”

Reacties

Cookieinstellingen