WhatsApp en Facebook willen je telefoonnummer delen

Foto: WhatsApp

WhatsApp deelt sinds vandaag je telefoongegevens met Facebook. Maar wat ga je hier van merken en kan je daar iets tegen doen?

Iedereen die een Facebook bezit en gebruik maakt van Whatsapp gaat dat op de app merken! Via de app wordt het voor bedrijven mogelijk om reclame te gaan maken of je te benaderen.

Voorkomen van ongewenste advertenties via WhatsApp

Voorkomen dat bedrijven je benaderen of dat je toch persoonlijk gerichte advertenties via de App krijgt toegezonden kan wel! Zorg ervoor dat je WhatsApp account niet aan je Facebook wordt gekoppeld! Als dat al is gebeurd moet je binnen dertig dagen de koppeling uitzetten!

Manier één is alleen voor als je het nieuwe privacybeleid en de nieuwe servicevoorwaarden nog niet hebt geaccepteerd! Druk niet op ‘Akkoord’ maar op ‘Lees’. Scroll naar beneden en je komt vanzelf tegen waar je de koppeling uit kunt schakelen. Haal het vinkje weg en accepteer daarna pas de nieuwe voorwaarden en het privacybeleid.

Manier twee gebruik je als je de nieuwe voorwaarden en beleid al had geaccepteerd. Via de instellingen binnen WhatsApp kan je het delen van je accountinformatie uit zetten. Ga daarvoor naar je ‘Account’ en zet de selectie uit of haal het vinkje weg! Als je het niet ziet staan heb je gewoon de nieuwste update nog niet ontvangen. Als je daar niet op wilt wachten kan je handmatig updaten en gelijk de optie uitschakelen.

Wil je graag de nieuwe servicevoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp rustig in het Nederlands nalezen dan kan je dat hier doen!

Bron: WhatsApp

Reacties

Cookieinstellingen