Conflict over nieuwbouw winkelcentrum Anklaar

Foto: Apeldoorn.nieuws.nl

De ruzie tussen de winkeliers van de Anklaar, de projectontwikkelaar en de gemeente duurt voort. De strijd gaat om de parkeergarage die onder de nieuwbouw is gepland. In het bouwplan zijn door de projectontwikkelaar wijzigingen doorgevoerd.

Conflict over nieuwbouw Anklaar

De winkeliers zijn boos omdat zij vinden dat de parkeergarage na de wijzigingen onveiliger is geworden. Ook zijn zij het niet eens met het aantal parkeerplaatsen. Dit was 750 maar na de wijziging zijn dat er nog maar 514. Aanzienlijk minder dan was afgesproken

De gemeente vindt de redenen van de winkeliers niet voldoende om die te steunen. De winkeliers zijn naar de rechter gestapt om de bouw stil te leggen. De gemeente is naar de rechter gestapt om de bouw door te laten gaan.

Rechter gaat knoop doorhakken

Een rechter heeft zich al over de zaak gebogen en gaf de winkeliers gelijk. De bouwvergunning werd geschorst. Op de bouwplaats wordt nu minimaal gewerkt. De rechter buigt zich nu over de papieren om tot een goede eind oordeel te kunnen komen. Een definitieve uitspraak komt nog.

De gemeente bekijkt wat de uitspraak betekent voor de bouw van het winkelcentrum. Men wil een mediator inschakelen om het gesprek op gang te houden en om tot een oplossing te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen