Mindfit start op 29 september met training ‘mindfulness’

Foto: pixabay Devanath

Mindfit biedt sinds november 2015 generalistische basis ggz in Apeldoorn. Mindfit is een jonge organisatie die helpt bij het verbeteren van de psychische conditie. Patiënten met lichte tot matige, niet-complexe problemen kunnen met een verwijsbrief van de huisarts bij ons terecht voor kortdurende psychologische behandeling. Binnen de behandeling op maat maken we bijvoorbeeld gebruik van cognitieve gedragstherapie en EMDR. Naast individuele behandeling bieden we groepsbehandelingen en diagnostisch onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen.

We werken vanuit de gedachte – gesteund door wetenschappelijk onderzoek – dat iedereen met een fitte geest gezonder leeft. De inzet van online zorg is daarbij essentieel. Mindfit staat voor: eigen regie, dichtbij en persoonlijk, positief en oplossingsgericht. Mindfit werkt vanuit verschillende locaties in Overijssel, Drenthe en Gelderland. Sinds eind 2015 zijn hier een 3 tal locaties in Apeldoorn aan toegevoegd. Onze hoofdlocatie is gebouw ‘de Springplank’, Tussen de eiken 109, in de wijk Osseveld.

Mindfit start mindfulness training

Mindfulness is bedoeld voor volwassenen met klachten van stress, spanning, somberheid, piekeren, niet lekker in je vel zitten, psychosomatische klachten, concentratieproblemen of gejaagdheid. In de drukte van alledag vergeten mensen vaak te genieten van en te leven in dit moment. Zij maken zich zorgen over de toekomst of zijn met hun gedachten bij het verleden. Met Mindfulness leert u beter luisteren naar uw lichaam en kunt u klachten voorkomen. Wilt u bewuster en met meer aandacht luisteren naar (de grenzen van) uw lichaam en zo meer ontspannen en bewuster leven in het hier en nu? Dan is deze Mindfulness training iets voor u.

Invloed uitoefenen op eigen gezondheid en welbevinden met Mindfulness

In de training Mindfulness leert u invloed uitoefenen op uw eigen gezondheid en welbevinden door een andere manier van aandacht geven aan uw klachten. U leert bewust aandacht te hebben voor gedachten, lichamelijke reacties en gevoelens, die zich op een bepaald moment voordoen. Daardoor kunt u leren uit uw automatische (stress-)reactie te blijven en op een andere manier, lees gezondere manier, te reageren op signalen van uw lichaam en geest.

In de groep komen de volgende onderwerpen aan bod:

* Meditatie gericht op de ademhaling
* Bodyscan en bewustwording van eigen lichaam
* Mindful bewegingsoefeningen met aandacht richten op dagelijkse activiteiten
* Zitmeditatie gericht op lichamelijke sensaties, gedachten en gevoelens

Praktische informatie

De Mindfulness training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. De oefeningen nemen per dag ongeveer een ½ uur in beslag. U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig om deel te nemen.

De samenkomsten vinden plaats op donderdagmiddag op de locatie de Springplank, Tussen de Eiken 109. Eerste bijeenkomst is op donderdag 29 september. De tijden zijn van 16.00 tot 17.30 uur.
Contactgegevens:

Mail ons via [email protected]
Of bel met: 088 646 3314

Onze website: www.mindfit.nl/kringapeldoorn

Reacties

Cookieinstellingen