Shaolin Kungfu, vechtsport als een weg naar persoonlijk succes…..

Foto: Vechtsport Apeldoorn He Yong Gan

Shaolin Kungfu is een eeuwenoude krijgskunst uit China, deze kunst is ontwikkeld door de monniken van de Shaolin tempel. Deze ligt in de provincie Henan diep in China. In Apeldoorn is een prachtige school waar deze bijzondere vechtkunst beoefend kan worden. Deze school heet Shaolin Kungfu He Yong Gan Apeldoorn. Het Shaolin is een vechtsport / kunst waarbij persoonlijk succes centraal staat door inzet en doorzetten.

Shaolin Kungfu, de kunst van het ontwikkelen van een sterke geest in een krachtig lichaam

Veel mensen in deze tijd hebben geen discipline meer, ze geven alles vroegtijdig op en zijn helemaal bevangen door de elektronische wereld van mobieltjes, computers en meer. Alles moet als bij een fastfood keten meteen lukken, klaar zijn, of geleverd worden. Tegenwoordig zijn mensen steeds luier aan het worden en als iets ook maar een beetje moeite of tegenslag geeft houden ze ermee op. Het Shaolin Kungfu is een kunst waarbij de ontwikkeling van een sterke geest in een krachtig lichaam centraal staat. De sterke geest is een geest die tegen kritiek en tegenslagen kan, bestand is tegen demotivatie en meer. Van nature heeft natuurlijk niet iedereen deze geestkracht of spirit maar door middel van Shaolin Kungfu kan deze aangeleerd worden.

Shaolin, het pad naar succes

Veel mensen hebben te kampen met overgewicht en komen daar vaak door gebrek aan motivatie en discipline gewoon niet van af. Het Shaolin Kungfu kan helpen om de discipline en motivatie om iets gedaan te krijgen vast te houden. Op die manier kan het leiden tot een pad naar succes. De meeste mensen zoeken naar succes, willen erkenning voor iets en willen positieve geluiden over zichzelf horen. In de Shaolin , zelfverdediging, vormen, tai chi chuan, sanda en vechtsporten wordt een sterke geest ontwikkeld die ons leert dat erkenning van een ander niet nodig is, maar dat het om erkenning van jezelf gaat.

Het verhaal van Ilse

Ilse, een dame van 34 die al wat jaren bezig is met Shaolin Kungfu heeft een bijzonder verhaal: ‘Ik had te kampen met lichamelijke inactiviteit en ook overgewicht, demotivatie en lichte stressverschijnselen. Door mijn training bij Shaolin Kungfu Apeldoorn werd ik steeds geconfronteerd met mezelf maar ook gemotiveerd om door te gaan met waar ik mee bezig was. Door de spirit of Shaolin was ik in staat af te vallen. Ik kreeg meer succes op mijn drukke administratieve baan en de Shaolin vastberadenheid bracht me zelfs promotie. Doorgaan en vasthoudend zijn is erg moeilijk voor veel mensen, maar voor mij is Shaolin het pad naar succes geweest …….’

Shaolin kungfu voor iedereen geschikt

Veel mensen zoeken zo’n pad, en er zijn natuurlijk genoeg wegen die naar Rome leiden maar dat Shaolin Kungfu een pad is die voor iedereen, jong en oud, erg effectief is mag duidelijk zijn.

Heeft u ook interesse in Shaolin Kungfu kijk dan op, http://www.shaolin-vechtkunst.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen