Serpent Artwork exposeert in Real-X skatepark

Foto: Jorick Krooshof

Op zondagmiddag 6 november 2016 wordt in Real-X skatepark & skateshop een expositie geopend met kunstwerken van Serpent Artwork (Jorick Krooshof). Het werk van Jorick sluit goed aan bij de skateboard-subcultuur mede omdat hij naast kunstenaar ook skateboarder is.

De officiële opening van zijn expositie vindt plaats om 14.30 uur, aansluitend speelt er live een band op het podium. Die middag wordt er tevens een Best Trick gehouden in het skatepark waarbij de winnaar een t-shirt met het artwork van Jorick kan winnen. De entree is de hele dag gratis.

Real-X is te vinden aan de Vlijtseweg 148, Zwitsal Noord, gebouw 54 in Apeldoorn en is die dag geopend van 13:00-18:00 uur.

Jorick Krooshof over Serpent Artwork

Jorick (28 jaar) “Toen ik begon met skateboarden en de eerste hardcore/punkshows bezocht, was ik zo onder de indruk van alle graphics op de decks en merchandise dat ik dacht: “Dat wil ik ook maken!” De graphics op de onderkant van een skateboard zijn voor mij vaak de reden om een skateboard wel of niet te kopen. Hetzelfde geldt voor het kopen van bandshirts. Ik loop altijd eerst even langs de stand met merchandise om te kijken of er vette designs bij zitten, dan pas luister ik of de band net zo vet is.

Ik raakte geïnspireerd door het werk van artiesten als Jim Phillips (Santa Cruz) en Lucas Musgrave (Creature) maar misschien nog wel het meest door onze eigen Michiel Walrave. Het leek wel alsof hij voor elke band, binnen en buitenland, designs had gemaakt. Ik realiseerde me hoe belangrijk een herkenbare stijl is omdat ik zijn werk overal tegenkwam. Het is daarom fijn dat ik steeds vaker te horen krijg dat mensen mijn werk beginnen te herkennen.

Uiteindelijk is alles begonnen bij het skateboarden. Droog weer: skateboarden. Regen: Tony Hawk’s Pro Skater 1 en 2 spelen en nieuwe muziek leren kennen dankzij de soundtracks. Ook al skate ik tegenwoordig wat minder, ik blijf skateboarder en denk dat mijn werk goed in deze subcultuur past. Vandaar het idee om een exposities te houden in de Nederlandse skateparken. Ik ben blij dat ik bij Real-X kan beginnen!”

Meer informatie over Real-X: vind je hier, Facebook: Real-x Skatepark of Instagram: realx_skatepark.

Meer werk van Jorick is hier te zien.

 

Reacties

Cookieinstellingen