Kroegentocht voor ouders en jongeren!

Foto: pixabay

Ouders en hun pubers (14-18 jaar) uit Apeldoorn gaan maandag 28 november op kroegentocht in de binnenstad van Apeldoorn. De avond staat in het teken van alcoholgebruik door jongeren. De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg, gemeente Apeldoorn en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Kroegentocht informeert over veilig uitgaan

Uit onderzoek blijkt dat jongeren te vroeg, te vaak en te veel alcohol drinken. Alcoholgebruik verstoort de ontwikkeling en dat kan van invloed zijn op het karakter en gedrag van een kind. “Bovendien beïnvloedt het de groei en schoolprestaties negatief. De hersenen ontwikkelingen zich namelijk tot hun 24e jaar”, legt Sonja Basemans van Tactus uit.

Tijdens de kroegentocht komen ouders en jongeren meer te weten over de alcohol en uitgaan. Wat zijn de regels vandaag de dag? Hoe zorgen we er samen voor dat kinderen veilig uitgaan? En wat is het effect van alcohol op het puberbrein?

Programma en info deelnemers

De kroegentocht vindt plaats in de binnenstad van Apeldoorn. Op die manier krijgen ouders meteen een indruk van het uitgaansleven in de stad. De kroegentocht start om 18.45 uur bij de Gigant aan de Nieuwstraat 377 met een theatervoorstelling over alcohol en jongeren. Eén speciaal de ouders/verzorgers en in een andere ruimte één voor jongeren. Na de voorstelling komt iedereen weer samen voor de kroegentocht, een lezing van een kinderarts en een gesprek over veilig uitgaan.

Aanmelden voor de kroegentocht kan via www.tactus.nl of bij [email protected] De deelname is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen