Astronomiemiddag op Volkssterrenwacht Bussloo voor kinderen

Foto: Volkssterrenwacht Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo organiseert een astronomiemiddag voor jongeren van 8 t/m 12 jaar. Met diverse activiteiten krijgt de jeugd op een interactieve manier informatie over sterrenkunde en ruimtevaart. Ze kunnen deze middag kennismaken met sterrenkunde op een laagdrempelig niveau.

Astronomiemiddag met thema’s

Via thema’s als ‘3D bios’, ‘Planetenpad’ en ‘Rocket Race’ krijgen de deelnemers inzicht in de beleving van 3d objecten, de schaal van ons zonnestelsel, de omvang van de planeten en de basisprincipes van de ruimtevaart.

Informatie over de astronomiemiddag

Aanmelden vooraf is noodzakelijk!

De kosten voor deelname aan deze jongerenmiddag bedragen € 7,50 per persoon (inclusief een drankje).

De astronomiemiddag wordt georganiseerd van 14.00 uur tot 17.00 uur!

Het adres: Bussloselaan 4, 7383 RP Voorst Gem Voorst  De routebeschrijving vindt u hier!

Voor meer informatie kunt u terecht op op de website en op facebook.

Bellen kan ook via (0571) 262006

Informatie over de volkssterrenwacht

De sterrenwacht is gevestigd in de monumentale boerderij “De Wijnbergenshof” en is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Parkeren is gratis op de parkeerplaats voor de boerderij.

Het actuele programma is te vinden op de website. Staat er een sterretje bij de voordracht, dan is de lezing ook voor het jonge publiek geschikt en is voorkennis niet nodig.

Reacties

Cookieinstellingen