Orgelconcert met Dirk Out in de Eben Haëzerkerk

Foto: pixabay falco

Organist Dirk Out zal op zaterdagavond 11 maart 2017 een concert geven op het Steendamorgel in de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn. Er worden werken gespeeld van César Franck, Charles-Marie Widor, Louis Vierne en Jan Zwart. Dit concert is de laatste in een serie van drie.

Dirk Out, internationaal onderscheiden organist

Als organist is Dirk Out een veelgevraagd begeleider en treedt daarnaast ook steeds meer op als solist bij orgelconcerten. Hij maakte concertreizen door o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Canada en de Verenigde Staten. In 2005 werd hij onderscheiden door de ‘Société Académique d’ Éducation et d’ Encouragement Couronné par l’ Académie Française Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Dirk (1949) ontving zijn eerste orgellessen van Albert de Groot op de muziekschool in IJmuiden. Hij behaalde in 1978 aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam het solistendiploma voor orgel. Zijn leraren waren Simon C. Jansen, Klaas Bolt en Bernard Bartelink. Hij was in de jaren ’80 en ’90 een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisie-opnamen van de NCRV. Tevens was hij in die periode dirigent van een aantal koren. Op het eerste César Franckconcours in 1976 in de Kathedrale Basiliek in Haarlem behoorde hij tot de prijswinnaars. Van 1991 tot en met 2011 was hij directeur van het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden (ruim 1.500 leerlingen en 50 medewerkers).

Van 1983 tot 2010 was Dirk Out vaste organist in de Vijverwegkerk in Bloemendaal (Radio Bloemendaal). Op dit moment speelt hij regelmatig kerkdiensten in Bloemendaal (Dorpskerk), Naarden (Grote Kerk) en in IJmuiden (Nieuwe Kerk). Dirk Out is voorzitter van de werkgroep Internationaal César Franck Concours. Dit concours wordt eenmaal in de drie jaar gehouden in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.

Bezoekersinformatie:

Datum van het concert: 11 maart 2017-03-07

Adres: Eben Haëzerkerk aan de Zonnedauw 8 Apeldoorn

De avond begint om 20.00 uur.

De toegangsprijs is 8 euro per persoon (t/m 12 jaar gratis).

De verkoop is voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk.

Meer info:www.facebook.com/orgelconcertenapeldoorn.

Reacties