Wie maakt een zomerpakket?

Foto: pixabay

Present Apeldoorn heeft een leuke zomerse actie: het maken van zomerpakketten voor gezinnen die niet op vakantie kunnen. De zomerpakketten kunnen door iedereen worden samengesteld.

De pakketten hebben een waarde tussen de 25 en 50 euro. Daarnaast is Present Apeldoorn aan het kijken voor welke parken of evenementen zij gratis toegangskaarten kunnen krijgen om in het pakket toe te voegen.

Steuntje in de rug met een zomerpakket!

Een mooie actie voor mensen die het hard nodig hebben. “Er zijn veel mensen in onze directe omgeving die helaas niet de keuze hebben om op vakantie te gaan in de zomer”, vertelt Karin van Dillen, coördinator bij Present Apeldoorn.

“Het vakantiegeld dat zij ontvangen is hard nodig voor bijvoorbeeld schoenen en kleding, een wasmachine die kapot is of voor schoolmateriaal voor een van de kinderen. Deze gezinnen willen we graag een steuntje in de rug geven. Juist nu. In de periode rondom Sinterklaas en Kerst zijn al veel acties om deze alleenstaanden en gezinnen te helpen. In de zomer is gebeurt dit nog niet”.

zomerpakket

Verras de ander door een persoonlijk tintje!

Een pakket wordt echt gericht op de gezinsleden samengesteld. Na aanmelding krijgt u de samenstelling van het gezin te horen. En dan is het natuurlijk nog leuker om te gaan winkelen.  “Het is leuk wanneer in het pakket iets voor de kinderen zit, bijvoorbeeld een bal, springtouw of waterballonnen”, vertelt Karin verder. “Maar ook een leuk tijdschrift of boek voor de ouders is fantastisch. Of een fles limonade en spullen om zelf waterijsjes te maken”.

Wanneer u het pakket klaar heeft, biedt u dit zelf aan bij het gezin of de alleenstaande. U ziet dus meteen waar het terecht komt en hoezeer uw inspanning gewaardeerd wordt.

Aanmelden bij Present Apeldoorn:

Op www.presentapeldoorn.nl leest u meer over deze zomerse actie. Ook leest u hier hoe u zich aan kunt melden. Karin heeft nog een tip: “Lukt het niet om alleen een pakket te maken? Vraag dan een buurman/vrouw of vriendin. Samen een zomerpakket maken is natuurlijk nog gezelliger!”.

Reacties