Bellen met een 0900-nummer stukken goedkoper

Foto: PGBS-wikimedia

Wie via een speciaal 0900-nummer naar de klantenservice belt betaalt alleen nog de normale gesprekskosten vanaf afgelopen weekend. De extra toeslag van maximaal een euro per gesprek is vanaf 1 juli 2017 verboden.

Dit meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Toch hebben lang niet alle bedrijven hun tarieven aangepast, blijkt uit een inventarisatie van het klantenservicebedrijf VraagAlex.nl die de tarieven van honderd bedrijven checkte.

Uitspraak

Zo rekent reisaanbieder TUI nog 70 cent per gesprek, fitnessketen Basic-fit zelfs een euro per gesprek extra en webwinkel Alles4noppes.nl rekent 45 cent per minuut. TUI heeft al aangeven dat binnen enkele dagen alsnog de toeslag wordt geschrapt.

Bij energiemaatschappij Essent staat op de website dat er een toeslag wordt gerekend, maar wie belt, merkt dat deze is afgeschaft.

De tariefregels veranderen als gevolg van een uitspraak van het Europese Hof, aldus de ACM. Het Hof vindt dat klantenservice een essentieel onderdeel is van een product of een dienst. Bedrijven die zich niet aan regels houden, kunnen een boete krijgen van ACM.

Bron: Nieuws.nl

Reacties

Cookieinstellingen