Petitie: Route Lelystad Airport bedreigt voortbestaan Luchthaven Teuge

Foto: Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De nieuwe route van Lelystad Airport, direct over Luchthaven Teuge betekent sluiting van het Nationaal Paracentrum Teuge (NPCT) en bedreigt het voortbestaan van Luchthaven Teuge.

Zij zijn daarom een petitie gestart.

Sluiting

“Met de nieuwe routes is er geen rekening gehouden met gevolgen voor luchthaven Teuge. De nu voorgestelde routes betekenen sluiting van Paracentrum Teuge en daarmee 50% omzetderving voor luchthaven Teuge.

Het voortbestaan van luchthaven Teuge komt daardoor zwaar onder druk te staan. Alternatieve routes waarbij huidige activiteiten van Luchthaven Teuge mogelijk blijven zijn nooit een uitgangspunt geweest.”

Parachute springen

De organisatoren willen de petitie leden van de Tweede Kamer opdracht geven aan de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om een routeontwerp vast te stellen waarin alle huidige activiteiten op luchthaven Teuge mogelijk blijven. Inclusief het parachutespringen.

Met 40.000 handtekeningen moet de Tweede Kamer dit burgerinitiatief op de agenda zetten. De petitie is inmiddels ruim 13.000 keer ondertekend.

Wil je vluchthaven Teuge steunen? Teken dan hier de petitie: voortbestaanteuge.petities.nl. Op de hoogte blijven van het nieuws omtrent de luchthaven kun je op hun Facebook

nieuwe route

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen