Onderneming in Apeldoorn starten met behoud van uitkering

Foto: Pixabay

Binnenkort is het in Apeldoorn mogelijk om een onderneming te starten met behoud van je uitkering. Het Allemansgilde gaat meerdere ondernemers ondersteunen en deze ondernemers helpen elkaar ook.

Moeite met vinden van baan

Mensen die een uitkering hebben, moeten vaak ook verplicht solliciteren. Hoe langer de zoektocht naar een baan duurt, hoe lastiger het vinden van een baan vaak wordt. Mensen gaan onder hun niveau werken of accepteren bijvoorbeeld een baan die ze niet bij ze past. Door middel van Het Allemansgilde krijgen startende ondernemers het juiste duwtje in de rug om zo snel mogelijk hun eigen inkomsten te kunnen genereren.

Geen nieuw idee

Voor Apeldoorn is het nieuw dat je als ondernemer kan starten met behoud van je uitkering. Het idee van een coöperatie voor startende ondernemers met een uitkering is niet nieuw. In Breda bestaat zo’n vorm al 3 jaar. De organisatie van Het Allemansgilde helpt ondernemers hun zaak te kunnen starten en de ondernemers zelf kunnen elkaar helpen. Zo kan een administrateur wat financiële dingetjes oplossen en kan een coach wat workshops geven.

Steun onderneming

Kansfonds, Cordaid Nederland en de gemeente Apeldoorn ondersteunen Het Allemansgilde. Vooral de mogelijkheden en kansen die het biedt om te ondernemen en mensen met een uitkering te stimuleren zijn redenen voor genoemde instanties om het project te supporten.