Supersnel internet op bedrijventerrein Stadhoudersmolen

Foto: Pixabay

Op 28 augustus aanstaande vindt de officiële start van de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Stadhoudersmolen plaats. Wethouder Sandmann (EZ) zal de openingshandeling verrichten.

Veel traag internet

Anders dan veel mensen verwachten is er op de meeste bedrijventerreinen in Apeldoorn nog geen snel internet beschikbaar. Terwijl dit voor veel bedrijven een noodzaak is. Denk aan branche specifieke software die uit de ‘cloud’ wordt afgenomen, maar ook het versturen van grote bestanden en VoiP telefonie (bellen over het internet).

Succes in noord

Nadat in 2016 Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Apeldoorn Noord (OBAN) een glasvezelnetwerk heeft laten realiseren heeft Bedrijvenkring Stadhoudersmolen zich hard gemaakt om ook het naastgelegen Stadhoudersmolen aan te sluiten op de digitale snelweg. Lokale ICT en cloud-specialist Altios heeft naar aanleiding van dit initiatief in enkele weken tijd een succesvolle vraagbundeling uitgevoerd. Glasvezelleverancier TReNT Glasvezel uit Enschede zal het netwerk medio september realiseren.

Supersnel internet voor de rest

Naar aanleiding van de grote belangstelling voor de glasvezelinitiatieven in het ‘Noorden’ hebben ook bedrijven uit het zuiden van Apeldoorn zich bij Altios gemeld. Ook daar speelt het probleem van te traag internet. Voor die bedrijven is er goed nieuws: op de bedrijventerreinen Kayersmolen, Kupersveld, Malkenschoten en Brouwersmolen komt er betaalbaar zakelijk glasvezel. Al vanaf september zal Altios starten met de vraagbundeling. Hiermee komt volledige ‘verglazing’ van Apeldoorn weer een grote stap dichterbij.

Altios Cloud Experts

Altios neemt alle ICT en telecom zorgen uit handen, adviseert en implementeert de beste oplossing en zorgt dat die oplossing optimaal functioneert. Onze professionals zijn gespecialiseerd in alle mogelijke hoogwaardige oplossingen op het gebied van ICT, Cloud, Telecom en Development. Onze Servicedesk is 24/7 bereikbaar, schakelt snel en biedt persoonlijke ondersteuning, zowel vanaf afstand als op locatie.

Over TReNT Glasvezel

TReNT Glasvezel is sinds 1999 dé zakelijk glasvezel leverancier van Overijssel en Gelderland. Op meer dan 80 bedrijventerreinen heeft TReNT zakelijk glasvezel gerealiseerd. Voor de realisatie werkt TReNT samen met gemeenten, ondernemersverenigingen en lokale ICT leveranciers. In Apeldoorn heeft TReNT inmiddels een netwerk liggen langs de meeste bedrijventerreinen. Het netwerk op de terreinen wordt door middel van vraagbundeling gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen