Grote problemen PlusOV op korte termijn opgelost

Foto: PlusOV

Kantoorpersoneel moet de problemen bij PlusOV op korte termijn hebben opgelost. Een manager en 3 planners komen er bij. Ook komt er een evaluatieonderzoek. Dat is besloten in een crisisoverleg tussen de 9 gemeenten waar PlusOV het leerlingenvervoer voor verzorgt.

Uitbreiding servicegebied

De problemen die zijn ontstaan, moeten zo snel mogelijk opgelost worden en de oorzaak moet achterhaald worden zodat het in de toekomst niet meer voor kan komen. Vorig schooljaar verzorgde PlusOV ook leerlingenvervoer in Apeldoorn. De start van het schooljaar verliep toen bepaald niet vlekkeloos. Dit jaar is het servicegebied uitgebreid. De 1500 extra leerlingen blijken moeilijk te vervoeren voor PlusOV.

Grote klachten

Speciaal leerlingenvervoer en dagbestedingsvervoer. Voor dat vervoer wordt PlusOV ingezet. Één van de meest gehoorde klachten in de eerste weken is leerlingen worden niet opgehaald en er is tekort aan personeel om de bussen te kunnen laten rijden. Als bussen rijden, is er vaak geen begeleidend personeel. Dit is vaak noodzakelijk. Ook is er niet altijd een passend voertuig. Andere klachten zijn de slecht bereikbare telefooncentrale, geen goede communicatie en afspraken worden niet nageleefd.

Noodgreep

Een aantal gemeenten namen de eerste week zelf maatregelen. Er werd een kilometervergoeding beschikbaar gesteld voor ouders die hun kinderen zelf naar school brengen. In een aantal gemeenten werden vervoerders ingezet om extra taxi’s ter beschikking te stellen. Eind volgende week wordt verwacht dat alles weer op rolletjes verloopt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen