Restaurant Malkenschoten kijkt naar de toekomst

Foto: ©ANN

Gwen Kamphuis (25) is sinds vorig jaar december de eigenaresse van Restaurant Malkenschoten. Het gebouw dat prominent aan de Arnhemseweg ligt en de parkeerplaats deelt met de ingang van Kinderparadijs Malkenschoten.

Winnaar Facebookactie Ondernemer in het zonnetje

De winactie van Apeldoorn Nieuws op Facebook waarbij de bijna 8500 volgers hun favoriete onderneming konden taggen, leverde enorm veel reacties op. Deze reacties werden in een commentgenerator gestopt en daar kwam Restaurant Malkenschoten als winnaar uit. Door tevreden vaste gasten werd het restaurant van Gwen genoemd.

Kleine verbeterpuntjes

Wat geweldig om via onze gasten Malkenschoten in het zonnetje te mogen zetten. Dat is waar we het voor doen. Gwen is in november 2016 in de zaak gekomen. Samen met haar compagnon kregen ze de mogelijkheid om Malkenschoten over te nemen. Die kans werd met beide handen aangepakt. Nyls regelt veel bedrijfskundige zaken en Gwen organiseert het geheel binnen Malkenschoten. Vanaf 1 december nam ze de spreekwoordelijke scepter over. De eerste maand was het vooral observeren en bepalen waar ze met Restaurant Malkenschoten naar toe wilde. Gwen: “We hebben in het eerste halfjaar vooral gewerkt aan de gastgerichtheid van het team. Het leek erop of het echte plezier in dit mooie vak een beetje was weggeëbt. Daar hebben we met z’n allen als jong, leergierig en enthousiast team keihard aan gewerkt en staat er nu een echt topteam. Dat stralen we ook uit. De soms langere wachttijden zijn zo goed als weg.” 

restaurant

 

Medewerkers en kaart

Het restaurant heeft zo’n 35 medewerkers en een brede kaart. Er is echt voor ieder wat wils. Vleesgerechten, visgerechten, vegatarisch, halal, de kinderkaart en allergievrij. Een 3 gangen-keuzemenu kost bij restaurant Malkenschoten €21,90. Gwen: “De menukaart is aangepast. De meest gewaardeerde gerechten staan er natuurlijk nog steeds op. Ook de XL gerechten zoals bijv. onze biefstuk van 400 gram, de vaak geprezen spareribs of het supermalse oerhammetje dat bijna van het bot glijdt. Ik ben echt trots op de kwaliteit die we met het vernieuwde team hebben neergezet in die relatief korte periode. Door ons nieuwe kassa systeem en enkele aanpassingen in de keuken zijn we een stuk gastgerichter geworden en smaakt het eten nog lekkerder!”

Restaurant

Het restaurant is prima geschikt voor grote of kleine feesten omdat we de ruimte gemakkelijk kunnen opdelen. Vooral voor de doordeweekse dagen is dat goed te organiseren. In het weekend zit het restaurant in de avond altijd vol. Er is een aparte zaal die in tweeën gedeeld kan worden. Hier kunnen zo’n 65 personen terecht. Gwen: “Die zaal is ideaal voor feesten van 30-65 gasten” Het terrein heeft een groot grasveld met trampoline en een enorm speeltoestel en grenst aan de kinderboerderij. Het restaurant biedt plaats aan 200 gasten, het terras aan zo’n 150 gasten en we hebben ook binnen een speciaal daarvoor ingerichte kinderspeelkamer met de leukste spellen.

Feesten en partijen

Gwen: Er is voor onze gasten heel veel mogelijk. Ook komen groepen/afdelingen van omliggende bedrijven en instellingen steeds vaker naar Malkenschoten. Dit jaar hebben we zelfs enkele bruiloften of zoveel jarige huwelijken gevierd. Dat onze gasten hier na 50 jaar terugkomen om dat te vieren is heel bijzonder”. Het is echt leuk om met onze gasten mee te denken en ze een gezellige avond te bezorgen die ze niet gauw vergeten”. “Samen met ons team in de keuken zijn we ook erg goed in het faciliteren van een soort walking dinner waarbij gerechten van de kaart worden geserveerd en er tussen de gangen door van plek gewisseld kan worden. Of een proeverij met meerdere kleinere gerechten. Onlangs werd door onze gasten, een Hightea voor 50 personen met een aantal gangen, bijzonder geslaagd genoemd”.

Toekomst

Voor de komende periode gaat Malkenschoten zich richten op de uitbreiding en aanpassing van het buitenterras, zodat dit komend hoogseizoen klaar zal zijn. De bedoeling is dat de gezellige uitstraling van binnen beter in harmonie komt met buiten én om het terras ook geschikt te maken voor mensen die slecht ter been zijn of zich met een rolstoel verplaatsen. Omdat de winterperiode er aankomt gaan we binnenkort ook weer enkele specifieke wintergerechten in onze menukaart opnemen. “Met restaurant Malkenschoten wil ik ook graag anderen de kans geven te blijven ontwikkelen zoals dat ook voor mezelf geldt. Ik denk hier de komende 10 á 20 jaar nog vooruit te kunnen. Er is veel mogelijk. Een goed en sfeervol restaurant, met een jong en enthousiast team en gezellige gasten. Uit Apeldoorn en omgeving, op vakantie in de regio, voor gezinnen of families en van jong tot oud. Bij Restaurant Malkenschoten leiden we op en dat motiveert enorm. Het is geweldig om met jonge leergierige mensen iets bijzonders op te bouwen. Dat is mijn droom!” zegt Gwen.

Uitnodiging

Het team van Restaurant Malkenschoten nodigt iedere lezer uit om een keer te komen. Een lekker kopje koffie, een hapje eten of voor een feestelijk familie etentje. Managers, chefs of ondernemers zijn eveneens uitgenodigd eens van gedachten te wisselen over mooie samenwerkingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen