Gelijkmaker halverwege tweede helft zorgt voor puntendeling

CSV Apeldoorn ontving Urk op sportpark Orderbos. De hekkesluiter van de hoofdklasse B wil graag van de laatste plek af komen en de Apeldoorners bungelen ook een stuk onder hun kunnen op de ranglijst.

Aanvallend begin

De toeschouwers zagen een spannende voetbalwedstrijd zaterdagmiddag 21 oktober. CSV Apeldoorn startte met een aanvallende tactiek. Melvin Bresser zorgde vooral voor veel Apeldoornse aanvalsmomenten over rechts. In de eerste tien minuten had CSV er via Sander Krijns al twee in kunnen prikken. Pas na deze aanvallende wedstrijdopening kon Urk iets terug doen.

Blessure

De blessure van Joost Krijns zorgde voor het omzetten van de tactiek en het verplaatsen van sommige poppetjes door Jürgen Schefzcyk. Urk profiteerde van de wat warrige periode van de thuisploeg en over rechts kon Urk opkomen en de bal voorgeven. Via Jesse Perdon belandde de bal uiteindelijk achter zijn eigen keeper Patrick Jansen. Dit gaf de Apeldoorners een flinke deuk leek het wel. Er volgde een periode waarin Urk duidelijk de overhand nam.

Naar de rust

Richting de rust was er nog een harde kopbal van Maarten Boeve. Deze werd van de doellijn gehaald. Verder waren er nog een aantal kansen voor de bezoekers. Een goed keepende Jansen was één van de oorzaken dat het niet meer dan 0-1 was toen de rust begon.

CSV komt er niet meer aan

Gelijk na het fluitsignaal leek het erop dat CSV de wedstrijd weer oppakte. Het was echter Urker Snoek die op de doellat kopte en daarmee de wedstrijd bij de Urkers hield. CSV Apeldoorn zakte verder terug en Urk kreeg een aantal kansen. Na 20 minuten voetballen in de tweede helft was het Schefzcyk die ingreep. De trainer wisselde aanvallend. De tactische wissel zorgde voor een man meer in de voorste linies en achterin gingen de Apeldoorners 1-op-1 spelen.

Gelijkmaker

Het aanvallende overwicht zorgde binnen 3 minuten na de wissel voor een Apeldoornse opleving. Fedde Timmer schoot de bal, na een mooie aanval, achter de Urkse keeper Koffeman. Na de 1-1 kreeg CSV weer wat meer grip op het spel. Tegenstander Urk liet echter ook zien dat het voor de winst naar Apeldoorn was gekomen. Alleen hadden de Urkers zaterdagmiddag de afmaakknop uit staan.