Parkeerruimte Anklaar moet vergroot worden

Foto: ©ANN

De ruwbouw van de parkeergarage bij winkelcentrum is eerder deze maand opgeleverd. Er kan nog aan het verzoek van de rechter voldaan worden. Al zal het wel wat lastiger worden de parkeerruimte in te plannen, dan een paar maanden geleden.

100 stuks extra parkeerruimte

Ruim honderd parkeerplaatsen moeten er van de rechter nog bijkomen. Terwijl er nog gewerkt wordt aan de indeling waarbij rekening is gehouden met minder parkeerplaatsen. De winkeliers in Anklaar hadden een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente. Toen ze begonnen met ondernemen in Anklaar deden ze dit met de veronderstelling dat er 750 parkeerplaatsen in de directe omgeving zouden zijn.

Onjuiste cijfers gebruikt

Minder winkels dan vooraf beoogd, dus ook minder parkeerplaatsen, dacht de projectontwikkelaar BPD. De gemeente gaf akkoord door het verstrekken van de bouwvergunning. Dit was tegen het zere been van de ondernemers. Volgens hen zijn er onjuiste gegevens gebruikt bij de bepaling van het aantal parkeerplaatsen. De gemeente heeft geen rekening gehouden met het tekort aan parkeerplaatsen voor de ingrijpende verandering. Dit had volgens de rechtbank wel gemoeten.

Lees ook

Conflict over nieuwbouw winkelcentrum Anklaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen