Sander, Domien en Angelique bewoners Glazen Huis

Foto: ©ANN

3FM dj’s Sander Hoogendoorn, Domien Verschuuren en Angelique Houtveen zitten vanaf 18 december in het Glazen Huis voor de veertiende editie van 3FM Serious Request.

Glazen Huis

De drie 3FM dj’s laten zich zes dagen opsluiten op het Marktplein in Apeldoorn. Ook mogen ze niet eten. Dat maakte NPO 3FM vandaag bekend tijdens een speciale live uitzending vanaf de locatie waar het Glazen Huis komt te staan. De drie dj’s gaven een housewarming en stelden zich voor aan de buurt. Tijdens 3FM Serious Request zetten Sander, Domien en Angelique zich vanuit het Glazen Huis in om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen.

Verhuizen

Tijdens de live-uitzending verzamelden zich steeds meer bezoekers en pers. Heel af en toe kwam er een verhuiswagen het Marktplein oprijden en werden er interieurstukken, planten en verhuisdozen afgeleverd door als verhuizers verklede 3FM-dj’s. Zo rond 17.15 kwam de verhuiswagen weer voorrijden, maar deze keer werd er interactief met de passagier gecommuniceerd. Domien Verschuuren kwam als eerste dj de verhuisauto uit. Domien gaat voor de 4e keer het Glazen Huis in. Even later kwam de verhuiswagen weer voorrijden en herhaalde het tafereel zich weer. Deze keer was het Angelique Houtveen. De derde keer was Sander Hoogendoorn die het huis binnenstapte. Voor de Angelique en Sander is het de eerste keer.

Stille ramp: breng ze weer samen    

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

3FM Serious Request

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december 2017 komt Nederland in actie tijdens de jaarlijkse inzameling van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis draaien de dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met Kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze inzamelingsacties en actievoerders op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en bezoekers op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.

96.2 miljoen euro

Sinds de allereerste editie in 2004 zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2016 bracht de actie 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Alle edities van 3FM Serious Request hebben tot nu toe in totaal 96.2 miljoen euro opgebracht.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws.

Wil je meer informatie over 3FM Serious Request of een actie aanmelden? Check 3fm.nl/seriousrequest

Cookieinstellingen