Tussenstand na 1 dag 3FM Serious Request 2017

Foto: ANN

De tussenstand na 24 uur werd dinsdagavond bekend gemaakt. 3FM Serious Request filmde de bekendmaking.

https://twitter.com/twitter/statuses/943199860492242946

Wat er verder gebeurde op dinsdag

Kim Feenstra was de eerste slaapgast. Alhoewel je het geen slaapgast kan noemen. Het model, tegenwoordig ook fotografe, voerde ruim 30 uitdagingen uit. Luisteraars konden een challenge bedenken en deze dan tegen donatie doorgeven. Één van de uitdagingen was het organiseren van een groepshug met de toeschouwers op het Marktplein. Om elkaar lekker warm te houden bij de flink dalende temperatuur.

Politie is tevreden

De teamchef C van de Politie Apeldoorn kijkt tevreden terug op de start. Een mooi publiek en goede samenwerkingen met de organisatie en de beveiligingsdiensten. Hij tweet:

Lekkere aanloop

De hele ochtend door stromen er mensen het Marktplein op en af. Er worden een hoop donaties gedaan en er komen wat interessante en soms persoonlijke verhalen bij naar voren. Kort na de lunchtijd wordt duidelijk dat de ouders van Tijn, de nagellakker uit 2016, dit jaar zijn gedachtengoed gaan voortzetten. Zij gaan dit jaar weer nagels lakken tijdens Serious Request. Tijn had hersenstamkanker en ging vorig jaar nagels lakken voor kinderen elders op de wereld, die het volgens hem ook slecht hadden. Tijn overleed dit jaar.

Sportieve middag in de regen

In de middag werd er flink gesport dinsdag. Bij de The Plees to be werd actief gecrossfit. Waar het maandag nog de Pis-stop heette, waren de toiletten dinsdag gebombardeerd tot Fitpiss. Ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk gaf voetbalclinics op een streetsoccerveld midden op het Marktplein. Het miezerige weer laat de organisatie snel wat tenten opzetten op het veld, zo kunnen de clinics van kickbokser van Melvin Manhoef ook doorgaan.

Het blijft druk

Ondanks het weer blijft ook het publiek de weg naar het Marktplein vinden. Het is een komen en gaan van enkelingen, maar soms ook hele groepen. De Reddingsbrigade heeft er een compleet dagje uit van gemaakt en arriveert in werkkleding met bijna 100 man. Er worden over de dag door ook de meeste gekke dingen geveild. Benieuwd? Kijk dan op de Veilingsite van 3FM Serious Request.

Dikke donatie

Ook dit jaar was Serious Ambtenaar weer opgezet om een bijdrage te kunnen leveren aan Serious Request. Bij het Glazen Huis arriveerden 5 van 120 deelnemende ambtenaren met een cheque van €83500. De 120 ambtenaren hebben in Apeldoorn dinsdag gewerkt aan 11 maatschappelijke cases. Deze zijn voorgelegd door opdrachtgevers en deze konden achteraf aangeven wat de cases hen waard waren. De ambtenaren hadden het verzoeknummer We Will Rock You van Queen wat ze graag wilden horen.

Dinsdagavond-party

Het feestje van de dinsdagavond komt wat stroef op gang. Al met al staat het Marktplein op een druilerige dinsdagavond goed gevuld en genieten de bezoekers van de reuring in en om het Glazen Huis, rijen dik staan de toeschouwers tegen de hekken aan. Aan de andere kant van het plein staat het podium waar vooral Charly Lownoise en Mental Theo er een stampend festijn van weten te maken. Na hun optreden komt Mental Theo ook nog even in de studio bij Domien en maakt het feestje compleet. Het feestje gaat gewoon door. Slaapgast André Hazes Jr., 3FM-dj Angelique en The Dirty Daddies zorgen voor een feest in de studio Het Glazen Huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen