Goed mis met Wheel of Death bij Wintercircus

Foto: Still Dumpert

Woensdag raakten een circusartiest en andere medewerker gewond bij een act op de Wheel of Death. Deze stellage met draaiende delen raakte de twee.

Goed mis

Tijdens de show ging het tijdens de act van twee artiesten goed mis. De Wheel of Death is een attractie die net als een reuzenrad om zijn as kan draaien. De 2 uiteindes zien er uit als een rad en de artiesten maken vaart in het rad en doen hun trucjes in én op het ronde uiteinde. Tijdens de show raakt 1 van de 2 uit balans en valt uit de attractie. Terwijl hij de piste uitloopt om zich te laten controleren, komen medewerkers van het circus de piste in om de andere artiest te helpen uit de attractie te komen. Dan gaat het weer mis. De “dubbele lolly” begint weer te bewegen en geeft een medewerker een flinke duw.

Act even niet

De twee worden door de opgeroepen ambulancediensten, de traumahelikopter werd afgezegd,  onderzocht en meegenomen naar het ziekenhuis. Daar keren ze ’s avonds weer van terug. Op een paar blauwe plekken, wat hechtingen en een dikke knie na, valt het allemaal erg mee. De Wheel of Death-act kan alleen doorgaan als de artiest weer hersteld is.

Cookieinstellingen