csv verliest na voorsprong van SDC Putten

Via csv Apeldoorn – Door de 1-3 nederlaag tegen SDC uit Putten worden de contouren van de eerste klasse D langzaam steeds meer zichtbaar en beginnen de noodklokken angstaanjagend boven het almaar stiller wordende Orderbos te beieren.

Te makkelijk

De Puttenaren hadden na de thee aan een handvol ongeconcentreerde en ongelukkige minuten voldoende om de 1-1 ruststand simpel om te buigen in een comfortabele 1-3 voorsprong. Toch begon het gewoon goed. Al in de zevende minuut werd stuurde Jeremy Jonker Sander Krijns weg. De immer ijverige spits omspeelde de doelman en scoorde beheerst de 1-0. Apeldoorn stond verdiend op voorsprong.

Gelijk voor rust

Twaalf minuten later maakte SDC Putten gelijk door een treffer die grote gelijkenis vertoonde met het Apeldoornse doelpunt. Jurian van den Brink ging alleen op Patrick Jansen af en schoof de bal beheerst binnen. Wat volgde was een gelijk opgaande strijd waarin de uitploeg weliswaar wat makkelijker combineerde, maar het was csv Apeldoorn dat de beste kansen kreeg. Maarten Boeve verscheen alleen voor Manuel Hoogewoning en Richard van Schooten zag een kopbal overgaan. Na een actie van Rob Diderik ging een inzet van Sander Krijns maar net voorlangs. SDC Putten kreeg alleen door Cherkaoui een goede mogelijkheid.

Alles open

Een ruststand met mogelijkheden om in de tweede doorgang de drie punten op het Orderbos te houden. Het liep even anders. Binnen een viertal minuten trokken de Puttenaren de wedstrijd naar zich toe. Rick Degenaar en opnieuw Jurian van den Brink waren de schutters. Ongeconcentreerdheid en een klein beetje onfortuin lagen aan de basis van dit klungelig aandoende begin.

Zit tegen

Het was een enorme dreun, voor de spelers, maar zeker ook voor de supporters. Het duurde lang voordat de mannen van Jeroen Burghout weer grip op de wedstrijd kregen. Na een dubbele wissel in de 62e minuut brak het sterkste Apeldoornse deel van de tweede helft aan. SDC Putten kwam onder grote druk te staan. Zo werd er een bal met moeite van de doellijn gehaald, de lat werd getroffen en een doelpunt werd afgekeurd. Doelman Manuel Hoogewoning kreeg alle gelegenheid om zijn kwaliteiten te tonen. In die periode hadden de rood-gelen de aansluitingstreffer zeker verdiend, maar het doelpunt viel niet. Het offensief ebde langzaam weg en de blauw-witten hield tot het einde de controle over de wedstrijd en nam verdiend de drie punten mee naar huis.

Veel ruimte

csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: “Het speelveld was lang vandaag en er lag (te) veel ruimte. Er zit twijfel in het elftal en er worden soms verkeerde keuzes gemaakt, vooral in de omschakeling. Bovendien hadden we de handen vol aan die handige spits. Toch hebben we een goede eerste helft gespeeld en onze kansen zeker gehad. Na de rust wilden we doorpakken. Meer druk geven op de Puttense vleugelverdedigers en de wedstrijd naar ons toe trekken. Het liep even anders, wat een verschrikkelijk begin. Die klap zijn we niet meer te boven gekomen. Maar ook daarna hebben we kansen gehad en zeker zeventig procent balbezit gehad. Onze positie wordt steeds lastiger, maar met nog acht wedstrijden te gaan zijn er nog genoeg punten te verdienen en daar moeten we dan wel zo snel mogelijk mee beginnen.”