Internationaal Bierfestival vaart een andere koers

Foto: Pixabay

Vorig jaar heeft Stichting 100Plus events het concept van het iconische evenement Het Internationaal Bierfestival overgenomen.

Internationaal Bierfestival gaat niet door

Het evenement vindt volgens traditie plaats op de eerste zondag in september op het Marktplein in Apeldoorn. Vanwege strengere regelgeving, hogere organisatiekosten en nog verdere versobering van subsidiegelden is het financieel niet haalbaar om het festival -met respect voor de trouwe bezoekers en vaak kleinschalige (speciaal)bierbrouwers- in Apeldoorn te realiseren.

Alles zou duurder moeten worden

Om in Apeldoorn het evenement financieel sluitend te krijgen zouden essentiële onderdelen van het evenement moeten worden herzien zoals een hogere deelnemersbijdrage, een hogere prijs voor consumpties en het heffen van entree. De organisatie vindt het niet verantwoord om de brouwers en bezoekers die al elf jaar trouw de basis van het succesvolle festival vormen deze extra kosten te presenteren. Dit jaar zal dan ook het Internationaal Bierfestival niet in Apeldoorn plaatsvinden.

Kennis maken met speciaal-bieren

Het concept van Het Internationaal Bierfestival wordt ingezet voor andere bierfestivals die gedurende het hele jaar in/op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd worden. Voor de toekomst sluit de organisatie mogelijkheden voor een dergelijk evenement in Apeldoorn niet uit. Meer informatie is te lezen op de FaceBook-pagina of www.bierfestivalapeldoorn.nl