Apeldoorn gaat opruimen op Nationale Burendag 2018

Foto:

Op zaterdag 22 september organiseert de gemeente Apeldoorn samen met gemeenteraadsleden een grote zwerfafval-opruimactie. Raadsleden, wethouders, bewoners, verenigingen en dorps –en wijkraden slaan de handen ineen voor een schoon Apeldoorn.

Heel Apeldoorn mag meedoen!

Ook burgemeester John Berends komt in actie. Alle Apeldoorners zijn van harte welkom om mee te doen en kunnen zich aanmelden via www.apeldoorn.nl/rein.

Op 22 september verspreiden meerdere opruimgroepen zich over diverse centrale locaties in Apeldoorn. Aan het einde van de dag wordt de balans opgemaakt en feestelijk afgesloten.

Burendag

De opruimactie wordt georganiseerd op Burendag. Een dag waarop mensen samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Een mooie dag dus ook om zwerfafval op te ruimen. Het doel van de actie is om nóg meer mensen te enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan een schoon Apeldoorn.

Aanmelden

Apeldoorners die op 22 september een paar uurtjes mee willen doen met deze opruimactie kunnen zich aanmelden via de website www.apeldoorn.nl/rein. Het is mogelijk om een voorkeurslocatie en tijdstip aan te geven. Vanuit de campagne ‘Heel Apeldoorn is Rein’ wordt er materiaal beschikbaar gesteld.