Zeven dagen volleybalfeest met EK Beachvolleybal in Apeldoorn

Foto: Facebook Gemeente Apeldoorn

Met spannende wedstrijden, hoge temperaturen en een gevarieerd aanbod aan evenementen rondom het toernooi, kijkt wethouder sport Nathan Stukker tevreden terug.

Volleybalfeest

“Wat een volleybalfeest hebben we deze week in Apeldoorn meegemaakt. Topvolleybal op het veld, de Beach in the City sfeer in de stad, honderden kinderen en tientallen bedrijven op het recreantenveld. Apeldoorn, dank je wel.” Aldus een trotse wethouder.

Zeven dagen drukte

Ook toernooiambassadeur van speelstad Apeldoorn, Robert Horstink, is enthousiast over het toernooi in ‘zijn’ stad. “Ik ben apetrots om toernooiambassadeur van de grootste volleybalstad van Nederland te mogen zijn. Bedankt voor jullie komst allemaal!” De wedstrijden en Beach in the City zorgden samen voor een gezellige drukte in Apeldoorn. Zowel de evenementen in de binnenstad als het feest op het Marktplein zorgden ervoor dat de bezoekersaantallen iedere dag hoger uitvielen dan gemiddeld. Donderdag was de drukste dag in de binnenstad, vrijdag de drukste dag op het Marktplein.

Beach in the City brengt Apeldoorn in zomerse sferen

Het diverse programma van Beach in the City zorgde er deze week voor dat het strandgevoel van het EK Beachvolleybal niet alleen in het stadion, maar ook in de rest van de stad te voelen was. Het programma had voor ieder wat wils. Een bedrijventoernooi op het Marktplein en op de Zwitsal, de Kapelstraat die zichzelf omtoverde tot Beachstreet van Apeldoorn en volop activiteiten voor kinderen, zoals de Beach BSO naast het stadion.

Oranje stunt nét niet op snikhete slotdag

Sportief gezien zorgde het duo Jasper Bouter/Christiaan Varenhorst op de laatste speeldag nog voor sensatie door in een snikheet stadion te winnen van het Poolse duo Losiak/Kantor. Een kleine twee uur later moesten de mannen alweer aantreden voor de kwartfinale. De verkoeling van de flinke wolk voor de zon leek de heren veel goed te doen, de eerste set wonnen ze overtuigend. Het Noorse team kwam sterk terug en trokken de wedstrijd volledig hun kant op. Uiteindelijk wisten Bouter en Varenhorst niet te stunten en verloren ze de kwartfinale van de Noren Sorom en Mol.

 

Cookieinstellingen