Open dag bij daklozen- en verslaafdenopvang Omnizorg

Foto: Google Street View

Omnizorg bestaat in september tien jaar. De daklozen- en verslaafdenopvang viert dit met een open dag op vrijdag 7 september. Iedereen kan een kijkje komen nemen aan de Stationsstraat. En wie wil mag blijven barbecueën.

Initiatief van de gemeente

In september 2008 werd Omnizorg geopend. Het opvangcentrum was een initiatief van de gemeente Apeldoorn en werd uitgevoerd door Tactus, Iriszorg en Riwis. In het markante gebouw in het centrum van Apeldoorn is tien jaar later nog volop activiteit. Bovendien is een moestuin aangelegd en verrijst een nieuwe wijk achter Omnizorg. “We zitten midden in de stad en willen goede buren zijn. Daar doen we ons best voor en vandaar ook dat we mensen uitnodigen een kijkje te komen nemen”, aldus Jet Jacobs, manager Omnizorg.

Rondleidingen, workshops en jamsessie

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen in het gebouw en door de moestuin achter het gebouw. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in onder andere de slaapkamers en de medische zorgunits.

Wie de kunst van het leven wil ontdekken kan naar de theater workshop ‘In iedereen zit een levenskunstenaar’ waar op een luchtige manier tips voor een goed leven worden gegeven.

Daarnaast is er een jamsessie van verschillende muzikanten. Bezoekers kunnen hun muzikale bijdrage leveren en zelf een instrument bespelen. Wethouder Nathan Stukker spreekt de bezoekers ook nog kort toe. Ook bestuurder Erna ten Have van Omnizorg doet een woordje.

Het programma begint om 15.30 uur en eindigt om 19.00 uur.