Ouders en kinderen op kroegentocht in Apeldoorn

Foto: Pixabay

Op maandag 26 november gaan ouders en kinderen uit Apeldoorn op kroegentocht in het centrum van Apeldoorn. Zij krijgen deze avond informatie over van alles wat met alcohol te maken heeft.

Bijzonder informatief programma

De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg en de gemeente Apeldoorn. Tijdens deze avond gaan ouders en kinderen langs verschillende kroegen en uitgaansgelegenheden waar zij een bijzonder en informatief programma te zien krijgen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen.

Theatershow

Na het welkomstwoord en opening van wethouder Detlev Cziesso krijgen de ouders en kinderen een voorstelling te zien van theatergroep Kikid. Tijdens de voorstelling worden ouders en jongeren meegenomen in de belevingswereld van jongeren door verschillende scenes waarbij groepsdruk, alcohol, vriendschap en het maken van keuzes centraal staan. Na de voorstelling start er een gesprek tussen ouders, jongeren, en de jonge acteurs waarin informatie, tips en ervaringen gedeeld worden.

Cocktails drinken voor ouders en kinderen

Verdeeld in twee groepen worden de deelnemers rondgeleid in twee kroegen waar een lekkere alcoholvrije cocktail klaarstaat. De eigenaar van elke kroeg vertelt hoe het uitgaansleven er uit ziet en wat het beleid is t.a.v. jongeren en alcohol. Halverwege de avond wordt gewisseld van kroeg en programmaonderdeel.

Lezing

Lezing van kinderarts de heer Pot en een ervaringsdeskundige van Intact in Finnegan’s Irish Pub
Kinderarts, de heer Pot, van Gelre Ziekenhuizen Zutphen en Apeldoorn zal meer vertellen over de risico’s en effecten van alcoholgebruik door jongeren. Daarnaast vertelt hij ook wat hij zelf in het weekend tegenkomt op zijn afdeling.

Ook zal een ervaringsdeskundige vertellen en tips geven om jongeren en ouders te helpen op een goede manier om te gaan met situaties rondom alcoholgebruik

De Apeldoornse Uitgaans Quiz in Lasersensation

Quiz onder leiding van Gijs van Houwelingen, preventiewerker bij Tactus Verslavingszorg. Samen met een panel van professionals (een wijkagent uit Apeldoorn, een onderzoeker/ontwikkelaar, een jongerenwerker en wethouder Cziesso) strijden de ouders en kinderen tegen elkaar. Verschillende vragen worden gesteld en het panel zal uitgebreid commentaar leveren. Voor de winnaar is er natuurlijk een leuke prijs!

Praktische informatie:

Aanmelden kan via het CJG in Apeldoorn. Het mailadres voor de aanmelding is [email protected]  Telefoonnummer: 055 357 88 75

De kroegentocht is voor ouders én hun kind(eren). Alleen ouders of alleen kind is niet mogelijk. Er zijn maximaal 200 aanmeldingen mogelijk.

Start locatie 18.30: Vue Bioscoop

Nieuwstraat 381
7311 BR Apeldoorn

Cookieinstellingen