Nieuw hondenlosloopgebied na Kootwijk, Ugchelen/Hoenderloo

Foto: Pixabay

Staatsbosbeheer gaat in samenwerking met de gemeente Barneveld een nieuw hondenlosloopgebied aanleggen in de omgeving van Harskamp.

In de buurt van Barneveld

Met de aanleg komt Staatsbosbeheer tegemoet aan de behoefte van hondenbezitters in Harskamp en omgeving. Bij Staatsbosbeheer zijn honden welkom, mits aan de lijn. Alleen in hondenlosloopgebieden mogen honden los. Dit nieuwe gebied wordt 36 hectare groot. Voor het eind van het jaar is het hondenlosloopgebied klaar voor gebruik. Het gebied is toegankelijk vanaf de P-Veluwe parkeerplaats op de hoek van de Hoog Buurloseweg en de Harskamperweg.

Kleine aanpassing

Voor de aanleg van het hondenlosloopgebied worden kleine delen van de wandel- en ruiterroute verlegd. Vanaf de begin december een laag raster geplaatst worden dat alleen wilde zwijnen keert.  In het raster komen verschillende klaphekjes waardoor bezoekers toegang krijgen tot het hondenlosloopgebied. Als het raster klaar is, kunnen mensen het gebied in gebruik nemen.

Ontlasten Loofles en Kootwijkerzand

Omdat er in de omgeving van Harskamp geen hondenlosloopgebied was, maakten veel hondenbezitters gebruik van de gebieden Loofles en Kootwijkerzand. Ook lieten veel mensen hier hun hond loslopen en zwemmen. Dat is niet de bedoeling en niet goed voor natuurwaarden. Met de aanleg van het nieuwe hondenlosloopgebied biedt Staatsbosbeheer de hondenbezitters een mooi gebied waar de hond wél los mag lopen.

Spartelvijver

In een tweede fase wil Staatsbosbeheer een mooie spartelvijver aanleggen waarin honden een heerlijke duik kunnen nemen. Het plan voor deze spartelvijver wordt in 2019 verder uitgewerkt. Dit hondenlosloopgebied kan Staatsbosbeheer alleen aanleggen door de financiële steun van de gemeente Barneveld.

Nieuw: nummer 3 naast Kootwijk en Ugchelen/Hoenderloo

Hondenbezitters zijn van harte welkom in de gebieden van Staatsbosbeheer, mits de hond is aangelijnd. Met de aanleg van dit nieuwe hondenlosloopgebied nabij Harskamp heeft de hondenbezitter straks de keuze uit drie mooie hondenlosloopgebieden in de boswachterijen Kootwijk en Ugchelen/Hoenderloo. In de loop van volgend jaar gaat Staatsbosbeheer uitgebreid communiceren over de regels voor de hondenbezitters, de hondenlosloopgebieden op de Midden Veluwe en de manier waarop deze gebruikt kunnen worden.