Sinterklaas laat zich rijden door Mobuur Apeldoorn

Foto: Still YouTube

Wat doet Sinterklaas op het moment dat zijn trouwe vervoermiddel Amerigo niet thuis geeft? Dan pakt hij Mobuur, de duurzame vervoersdienst voor korte tripjes in de wijken De Naald en Kerschoten.

Amerigo wordt steeds ouder

De chauffeurs van Mobuur hebben al heel wat klanten gehad, maar Sinterklaas zat daar niet tussen. Tot nog toe dan, want in een hilarische video is te zien hoe de goedheiligman met zijn pieten per elektrische auto door de wijk zoeft.

Sociale functie

Mobuur is een schone vervoersdienst die gericht is op inwoners van de wijk. Ze kunnen zich voor een klein bedrag binnen de grenzen van De Naald en Kerschoten laten brengen en halen. Dat maakt het voor wijkbewoners gemakkelijker om sociale contacten aan te houden, boodschappen te doen en bijvoorbeeld de huisarts te bezoeken.

Duurzaam ov

Mobuur is een initiatief van wijkbewoners, wijkraden, het duurzaamheidsproject Kerschoten Energieneutraal en Stimenz en Riwis. Gemeente Apeldoorn ondersteunt het project, dat goed past in het streven van de gemeente naar nieuwe, duurzame vormen van ov.

Meer informatie is te vinden op de website van Mobuur.