De Woonmensen maakt 2.500 huurwoningen energiezuiniger

Foto: De Woonmensen

De komende tien jaar maakt de organisatie 2.500 huurwoningen energiezuiniger. Ze zijn begonnen met de flats aan de Fauststraat. Afgelopen maandag tekenden de directeuren van de Woonmensen en Van Wijnen hier een contract voor de verduurzaming van 120 appartementen.

Van label D naar A

Zo brengen ze onder andere de woningen aan de Fauststraat van gemiddeld label D naar label A. Per woning is Van Wijnen hier ongeveer twee dagen mee bezig. De Woonmensen vervangt de complete achterpui. Bewoners krijgen nieuwe kozijnen en HR++ glas. Daarnaast isoleert van Wijnen de gevel, krijgen bewoners een nieuwe voordeur en worden de ventilatiekanalen vernieuwd.

Geen huurverhoging

De maatregelen kunnen bewoners een mooie besparing op de energierekening opleveren. Bovendien blijft de huurprijs gelijk.

We pakken het groots aan

De Woonmensen zet fors in op duurzaamheid. Op een schaal zoals ze dat nog niet eerder deden. Zo investeren ze de komende jaren tientallen miljoenen in het duurzamer maken van woningen. Alle huizen met een energielabel C of slechter worden aangepast, zo’n 250 per jaar. Ook gaan ze de woningen maximaal isoleren, zonder huurverhoging.

Ook gesprekken met huurders

De duurzaamheidsmaatregelen passen bij de ambitie om wonen zo betaalbaar mogelijk te maken. De energierekening is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse lasten. Naast de werkzaamheden in en aan de woning, gaan ze ook met huurders in gesprek over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen. Samen voor energie! Zo investeren ze met elkaar in betaalbare woningen voor de toekomst.