Drakenbootfestival 2019 maakt eerste namen bekend

Foto: Pixabay

Het is het populairste publieksevenement van Apeldoorn: het Drakenbootfestival. Waar vorig jaar Kensington als hoofdact tijdens Drakenboot in Concert de sterren van de hemel speelde, komen in het weekend van 21 juni maar liefst zeven topartiesten naar Apeldoorn.

De eerste namen

En dit zijn de eerste namen van het Drakenboot in Concert: De Dijk, Ronnie Flex en Deuxperience. Het Grolsch Drakenbootfestival is al jaren een geliefd feestje in Apeldoorn en omgeving. Sterker nog: met zo’n 80.000 bezoekers (2018) is dit evenement hét populairste publieksevenement van Apeldoorn. Het driedaagse festival trapt traditiegetrouw op vrijdag – 21 juni – af met Drakenboot in Concert, gevolgd door twee dagen feesten op Zwitsal en natuurlijk de bekende drakenbootraces.

Dit kun je verwachten

Want zeg je Drakenbootfestival, dan zeg je natuurlijk feest én varen. Het Drakenbootfestival begon namelijk ooit als spannende bootrace over Kanaal-Noord. Inmiddels is het een jaarlijks hoogtepunt voor de vele bedrijven, buren en verenigingen die op het water de sportieve strijd met elkaar aangaan. Meedoen? Hier kun je je (binnenkort) inschrijven! 

Foodtrucks & fun

En wat is er nou leuker dan na het roeien nog even gezellig na te borrelen op het festivalterrein bij Zwitsal? Daar kun je tenslotte het hele weekend terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes bij de verschillende foodtrucks. Maar dat is nog niet alles, want het hele weekend kun je er genieten van fijne muziek en toffe theater- en cabaretshows. Ook kinderen vermaken zich volop met het speciaal voor hen ingerichte Drakenland. De toegang tot het Drakenbootfestival (m.u.v. Drakenboot in Concert) is gratis.

Meer weten? Op de site van het Drakenbootfestival vind je alle informatie.