Theater Orpheus lanceert op 14 maart nieuw jazzfestival in september

Foto: Pixabay

Op donderdag 14 maart lanceert Theater Orpheus een geheel nieuw jazzfestival. Het festival vindt plaats op zaterdag 21 september en markeert de start van het nieuwe theaterseizoen. De naam en het programma worden feestelijk gelanceerd met de presentatie van het nieuwe album van Peter Beets, één van de headliners van het festival.

Start nieuw theaterseizoen

Op zaterdag 21 september gaat het nieuwe theaterseizoen van start met de eerste editie van het gloednieuwe jazzfestival. Op deze dag zijn zowel jonge talenten als gevestigde namen te zien bij Orpheus. Alle generaties zijn vertegenwoordigd in zowel artiesten als publiek.

“Ik ben ontzettend trots op alle fantastische namen die we hebben weten vast te leggen voor de eerste editie van ons jazzfestival,” aldus Mirjam Barendregt, Directeur Theater Orpheus. “Ik ben er van overtuigd dat we met dit sprankelende programma zowel de echte liefhebber als het grote publiek aanspreken.”

Programmering op 6 podia

De programmering is verdeeld over 6 podia; drie theaterzalen, 2 foyers en het Theaterrestaurant. Het festival biedt een divers programma met een mooie mix van stijlen en generaties. Op 14 maart wordt het volledige programma gepresenteerd. Een tipje van de sluier: niemand minder dan Peter Beets is een van de headliners en geeft tijdens de lancering een exclusief voorproefje.

CD-presentatie lanceringsavond

Tijdens de lanceringsavond presenteert Peter Beets zijn gloednieuwe album Our Love is Here To Stay – Gershwin Reimagined. Ter gelegenheid hiervan doet het Peter Beets New York Trio een uitgebreide tournee door Nederland. Zowel op het album als tijdens de tournee spelen Tom Baldwin (bas) en Eric Kennedy (drums). Dit programma is een eerbetoon aan het wereldberoemde repertoire van deze Amerikaanse componist/pianist, zoals ‘S Wonderful, Summertime en I Love You, Porgy (uit de opera Porgy and Bess). De hele voorstelling is diezelfde avond te zien in Orpheus, waarbij het trio aan de magistrale composities van Gershwin een verrassende eigen interpretatie geeft. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar via Orpheus voor €22,50 per persoon, inclusief een drankje na afloop.

Peter Beets

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide Edison genomineerd.

Meer info jazzfestival Theater Orpheus

Het jazzfestival wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Sena Performers.

Kaartverkoop start op 14 maart:
Early bird tickets (t/m 13 mei) €17,50 | Regulier ticket: €22,50 | Aan de deur: €25,00