Week voor de Gezonde Jeugd afgelopen vrijdag afgetrapt door de Koning

Foto: Pixabay

Alle kinderen verdienen het om gelukkig en gezond te leven. Een beweegvriendelijke buurt, een gezonde schoolomgeving en ouders die kennis hebben van de schijf van vijf, zouden dan ook de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Week voor de Gezonde Jeugd

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zet Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) samen met gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd. Zodat ze fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust zijn voor de toekomst. En wie wil dat nou niet?

MET14 maakte intro

Het is ‘Week voor de gezonde Jeugd’. Dit thema spreekt ons ook enorm aan. Zo namen wij onlangs i.o.v. KlasseTV een serie energizers op met Ingrid Jansen en Juvat Westendorp. #video #media #gezond #educatie #jogg #klassetv #iedereenfitopschool

Geplaatst door met14 op Maandag 11 maart 2019

Door heel Nederland

In heel Nederland doen scholen en gemeenten mee. Er worden deze week activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen. Wethouders lopen samen met de klas The Daily Mile, ouders en kinderen schuiven aan bij een gezond ontbijt, leerkrachten maken werk van een Waterweek, zodat leerlingen water drinken in plaats van zoete drankjes, buurtsportcoaches brengen kinderen in beweging met sport en spel in de wijk.

Hierbij krijgen zij support van JOGG-ambassadeurs Erben Wennemars, Prins Pieter-Christiaan van Oranje, Juvat Westendorp, Ingrid Jansen, Healthy Sisters en Samira El Idrissi. Zij trekken samen met Kindercorrespondent Tako Rietveld door het land om kinderen te verleiden tot gezond gedrag.

Waarom?

“We staan in Nederland voor een uitdaging om samen de omgeving van jongeren gezonder te maken. Maar met het doorzettingsvermogen en de kracht die ik bij alle professionals in het land zie, is er geen twijfel mogelijk dat we onze jeugd een gezonde toekomst kunnen geven”, Juvat Westendorp, JOGG-ambassadeur.

Overgewicht

In Nederland is gemiddeld één op de zeven kinderen (13,6%) te zwaar en in achterstandswijken kan dit oplopen tot één op de drie. Kinderen met overgewicht zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten, worden vaker gepest en krijgen later vaak te maken met problemen rond hun gezondheid. Dit is schokkend, maar zeker niet onlogisch: de omgeving waarin kinderen leven verleidt op allerlei manieren tot ongezond gedrag.

Wat is Jongeren Op Gezond Gewicht?

Omdat je een omgeving niet van buitenaf kunt veranderen, zit JOGG er middenin. In meer dan 130 gemeenten door heel Nederland maken JOGG-teams het verschil. Zij zetten zij zich dagelijks in om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.