Lokale partijen bundelen in Lokaal waterbeheer krachten voor het waterschap

Foto: Pixabay

Via Lokaal Waterbeheer met lijst 7 hebben bijna alle lokale partijen in het werkgebied van waterschap Vallei & Veluwe de krachten gebundeld.

Kandidatenlijst

Op de kandidatenlijst voor de komende waterschapsverkiezingen van 20 maart zijn de meeste gemeenten in het waterschapsgebied vertegenwoordigd. Lijsttrekker is Jan van der Kolk uit Harderwijk, deze zit al ruim 9 jaar in het bestuur van het waterschap. Op nummer 2 staat Henk-Jan van Hartskamp, melkveehouder in Apeldoorn. Nummer 3 is Rob Landsbergen uit Bennekom. De volledige lijst met kandidaten staat op www.lokaalwaterbeheer.nl.

Lokaal belang voorop

“De waterschappen zijn door allerlei fusies zo groot geworden dat lokale aspecten dreigen onder te sneeuwen”, aldus Jan van der Kolk, de Harderwijker kandidaat, tevens lijsttrekker, voor het waterschap namens Lokaal Waterbeheer.  “Neem alleen al de verschillen in waterbeheer tussen de Gelderse Vallei en de Veluwe. De ontwikkelingen rond de Grebbedijk zullen in Wageningen, Veenendaal en Amersfoort anders gevolgd worden dan bijvoorbeeld in Apeldoorn of Epe. Op de Veluwe spelen weer heel andere zaken,” vervolgt van der Kolk.

Oog voor belang inwoners en geen landelijk belang

Maar binnen die gebieden moet ook lokaal goed gekeken worden naar de verschillende behoeften. Een ander groot voordeel van de bundeling van de krachten is dat de kandidaten van Lokaal Waterbeheer niet door landelijke partijen worden aangestuurd. Alle kandidaten hebben maximaal oog voor de specifieke behoeften van het eigen gebied en staan voor een praktische, onafhankelijke aanpak dichtbij de inwoners”.

Communicatie

De klimaatveranderingen maken het werk van een waterschap nog belangrijker: hoe houden we voor droge tijden het water langer vast en hoe zorgen we ervoor dat bij heftige regenval het water toch snel wordt afgevoerd. Iedereen heeft belang bij veilige dijken, droge voeten en schoon oppervlaktewater. Lokaal Waterbeheer wil geen belastingverhogingen, behalve trendmatig, en wil betere voorlichting op lokaal niveau en dat bewoners vaker worden betrokken bij projecten. Het Waterschap moet nog meer naar buiten treden en frequent communiceren met de inwoners van het waterschapsgebied.