InHuis Apeldoorn zoekt ouder(s) met ruimte in hart en huis

Foto: Pixabay

Ieder kind moet veilig en liefdevol kunnen opgroeien en daar kunnen Apeldoornse gezinnen elkaar bij ondersteunen. Daarom is er maandag 13 mei 2019 van 19.30 tot 22.00 uur een informatieavond over steun- en pleeggezinnen in het tijdelijk Stadhuis. Gemeente Apeldoorn nodigt hier álle mensen voor uit die ruimte hebben om een kind op te vangen. Of het nu één middag per twee weken is, of elke week een weekend: iedere plek helpt.

Zoektocht naar meer steun- en pleeggezinnen

Met het programma InHuis wil de gemeente meer steun- en pleeggezinnen vinden. Verschillende maatschappelijke organisaties werken voor dit doel samen met de gemeente. Opvoeden gaat namelijk niet altijd vanzelf. Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daar last van krijgen. Een steuntje in de rug is dan meer dan welkom. Als steunouder kun je dit al bieden door bijvoorbeeld een maaltijd te verzorgen of een middag in de week een kind uit school op te vangen. Soms zijn er situaties waarin kinderen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, dan kan een pleeggezin ondersteunen. Het programma InHuis zoekt gezinnen die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin.

Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal

Tijdens de informatieavond worden er tegelijkertijd twee presentaties gehouden. Eén over steunouders en één over pleegouders. Ervaringsdeskundigen vertellen wat het inhoudt om steun- of pleegouder te zijn. Wat wordt er van hen gevraagd? Maar vooral ook: wat krijgen ze terug voor deze waardevolle taak. De avond eindigt met een informatiemarkt, waarbij professionals van de betrokken organisaties uitleg kunnen geven over het proces om steun- of pleegouder te worden. Ook is er dan tijd om één op één het gesprek met de ervaringsdeskundigen aan te gaan.

Iets voor u? Kom naar de informatieavond!

Iedereen is van harte welkom! Aanmelden kan via [email protected]. De avond start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Het is in het tijdelijk Stadhuis: Stationsplein 50 in Apeldoorn. Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is de parkeergarage aan de Koningshaven. Op deze pagina leest u meer informatie over steun- en pleegouderschap.