Inschrijving IGNITE Award, trainingstraject voor social start-ups, start op zaterdag 1 juni

Foto: IGNITE Award

Op 1 juni start de inschrijving voor de vijfde editie van de IGNITE Award. IGNITE is een trainingstraject voor social startups in Oost-Nederland, die primair een sociaal of maatschappelijk doel nastreven.

Kans op €100000

Deelname geeft hen de mogelijkheid om vanuit een goed sociaal businessidee aan de slag te gaan als sociaal ondernemer. Uit  alle inzendingen worden acht finalisten gekozen. Zij ontvangen een intensief trainingstraject en maken kans op een investering van 100.000 euro. De deadline voor deelname sluit op 12 juli. Deelnemende start-ups worden beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap,  haalbaarheid en het vermogen om op te schalen in de toekomst. De meest veelbelovende start-ups worden na een eerste selectie uitgenodigd voor kennismakingsgesprekken.

Overgebleven

Acht finalisten starten vervolgens op 11 september aan een intensief trainings- en begeleidingstraject. Zij nemen deel aan workshops over het meten van impact, marketing & sales, finance, governance en rechtsvormen. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door verschillende trainers en experts. Zij coachen de finalisten op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen. Op maandag 4 november vindt de Qualifier plaats. De jury beoordeelt deze dag de businessplannen en selecteert de vier sterkste deelnemers. Op 7 november mogen zij hun verhaal pitchen voor publiek en jury en wordt de winnaar van de IGNITE Award 2019 bekendgemaakt.

Hoe verder na inschrijving?

Startend sociaal ondernemers kunnen zich hier aanmelden: www.igniteaward.nl/aanmelden

Cookieinstellingen