Verzilver uw Dak programma biedt kansen voor zonne-energie projecten bij bedrijven

Foto: Pixabay

Het programma Verzilver uw Dak biedt ondernemers de kans om makkelijk en kosteloos advies te krijgen over de mogelijkheden rondom zonne-energie.

Zonnig voordeel

Ook ondernemers die reeds een SDE+ subsidie hebben aangevraagd, kunnen profiteren van dit programma. Om ondernemers op deze mogelijkheden te attenderen, stuurt de gemeente Apeldoorn aan circa 500 bedrijven een brief. Energie besparen levert winst op, voor het milieu én voor ondernemers. Er zijn veel gunstige subsidies en regelingen die het plaatsen van zonnepanelen financieel aantrekkelijk maken. Daarnaast wordt er direct bespaart op de energierekening. Het programma Verzilver uw Dak ondersteunt ondernemers hier kosteloos in. Via de Taskforce Zonne-energie van de gemeente Apeldoorn worden ondernemers geholpen met bijvoorbeeld het in kaart brengen van mogelijke subsidies voor de onderneming of het berekenen van de exploitatiebegroting.

Flink meer zonnepanelen

Het afgelopen jaar is het aantal zonnepanelen bij ondernemers in Apeldoorn flink gestegen. “We zien echter ook dat een groot deel van de daken nog onbenut is, en die kansen willen we ook graag benutten” aldus Anne ten Brummelhuis van de Taskforce Zonne-energie. “In het najaar kunnen bedrijven weer een SDE+ subsidie aanvragen en het zou mooi zijn wanneer zoveel mogelijk bedrijven deze mooie kans aangrijpen.”

Voucherregeling

Naast het programma Verzilver uw Dak, waarbij de mogelijkheden voor zonnepanelen in kaart worden gebracht, lanceert de provincie Gelderland ook de voucherregeling Groeiversneller Zon voor bedrijven die al een stap verder zijn en reeds een SDE+ subsidie hebben of binnenkort gaan aanvragen. Met de regeling kan financieel of technisch advies ingehuurd worden. Hiermee krijgt de ondernemer maximaal 50% van het totaalbedrag voor minimaal €1.000,- en maximaal €5.000.

Verzilver uw dak Iets voor u?

Aanmelden voor het Verzilver uw Dak programma kan via Anne ten Brummelhuis (Taskforce Zonne-energie) – [email protected].

 

Cookieinstellingen