Energieregisseurs starten groene estafette om duurzaamheidsverhalen te laten horen

Foto: Pixabay

De vijf energieregisseurs in Apeldoorn startten ‘De Groene Estafette’. Wekelijks krijgt een inwoner van Apeldoorn het estafettestokje digitaal uitgereikt. Daarmee nodigen zij diegene uit om zijn of haar duurzaamheidsverhaal te vertellen en daarmee anderen te inspireren.

Energieregisseurs

Marjolein Tillema, Albert van Dam, Dieuwke de Boer, Floriske van Geest en Han Meurs zijn de energieregisseurs in Apeldoorn. Ze werken in verschillende wijken om inwoners van Apeldoorn te helpen met het vinden van een route die bij ze past om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Green Weeks

Van 1 oktober t/m 12 oktober 2019 vinden dit jaar voor de allereerste keer de Green Weeks plaats. In die weken zijn diverse groene en duurzame activiteiten gepland in Apeldoorn. Met de Groene Estafette maken de regisseurs een aanloop naar de Green Weeks begin oktober. Deze interviewreeks die door de estafette ontstaat wordt wekelijks te vinden op diverse lokale sites en sociale media. Het zal een bundel van verhalen en inspiratie vormen hoe je de wereld maar ook je eigen wereld, weer een stukje duurzamer en mooier maakt. Dit estafette-interview loopt tot 3 oktober.

Het stokje doorgeven

Het stokje wordt wekelijks doorgegeven aan een andere Apeldoorner die het stokje ook verdient. Op deze manier willen de energieregisseurs heel veel Apeldoorners die bijdragen aan duurzaamheid in Apeldoorn in het zonnetje te kunnen zetten.

Eerste Groene Estafettestokje: Tiphaine Bresser

Het allereerste stokje is uitgereikt aan Tiphaine Bresser. Het interview staat online.

Cookieinstellingen