Verenigingendag op Eglantier tijdens de Nationale Sportweek

Foto: Eglantier

Op zoek naar een nieuwe sport? Of eindelijk tijd voor een leuke hobby? Aanstaande zaterdag 21 september van 10.00 – 16.00 uur kon je inspiratie opdoen voor een nieuwe activiteit.

Verenigingendag

Hier presenteerden diverse sportverenigingen en clubs zich op winkelcentrum de Eglantier. Enkele gaven een demonstratie en andere verenigingen gaven bij hun kraam informatie over hun activiteit.

Van 20 tot en met 29 september is het Nationale Sportweek en met die gedachte heeft de evenementencommissie van de Eglantier deze verenigingendag georganiseerd. Het gaat hierbij niet alleen om sportverenigingen, maar ook andersoortige clubs. “Het is leuk om te zien dat zeer uiteenlopende verenigigen zich aangemeld hebben”, meldt organisator Teus Baten van Welcom bij Bosselaar. “Van volleybal, honkbal en watergym tot bridge, paardrijden, duiken en zelfs paaldansen. Ook een ontspanningsvereniging heeft zich aangemeld”.

Betrokken met de buurt

Winkelcentrum De Eglantier is betrokken met de bewoners van de Maten en wil met deze dag de verenigingen uit de buurt faciliteren zichzelf te presenteren en nieuwe leden te werven. Ondanks dat het tegenwoordig lastig is om vrijwillgers te vinden, is het toch 17 verenigingen gelukt aanwezig te zijn op deze dag. Muziekvereniging DAP zal de dag afsluiten met een fanfare.

Wie deden er mee?

De volgende verenigingen waren vertegenwoordigd: Apeldoornse Bridge Federatie, Anders Pole Power, Duikschool SUB ’70, Ten Tije Fitness, Fietsvereniging De Adelaar, WSB Honk- en Softbal, Apeldoornse Sjoelvereniging, Muziekvereniging DAP Apeldoorn, Manege Thea Koopman, Tennisvereniging De Maten, Motor- en Toerclub De Koppeling, Volleybalvereniging Alterno, Watergym Vitaliteit Apeldoorn, Muziekvereniging De Eendracht, Zwemvereniging Aquapoldro, Yoga Goed Voelen Apeldoorn, Buurt- en Ontspanningsvereniging De Maten.