Kabinet wil rookmelder in iedere woning verplicht maken

Foto: Public Domain Vectors.org

Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken wil dat het in elk Nederlands huis verplicht wordt een rookmelder op te hangen.

Aanpassen bouwbesluit

In het AD zegt Knops donderdag dat hij het bouwbesluit wil aanpassen voor het plan. Op die manier wil de minister dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht wordt een rookmelder te hebben op iedere verdieping van een huis. Rookmelders zijn nu al verplicht in woningen die na 2003 zijn gebouwd.

Rookmelder verplicht door kabinet

“De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook’’, zegt de minister tegen de krant. “Rookmelders redden levens.’’ Het AD schat dat er miljoenen rookmelders vervangen moeten worden, mocht de maatregel gerealiseerd worden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Het bericht Kabinet wil rookmelder verplicht maken verscheen eerst op Nieuws.nl.