Campinghouders willen vooral duidelijkheid volgens de Stichting Vrije Recreatie

Foto: Pixabay

Dat de recreatiebranche hard wordt geraakt door het coronavirus is bekend. Ook de kleinschalige campings in Nederland verkeren in een onzekere tijden. De campinghouders willen duidelijkheid. Overkoepelende organisatie SVR maakt zich grote zorgen.

Campings gesloten

Uit een onderzoek onder aangesloten campings in Nederland blijkt dat 40% van hen acute financiële problemen verwacht als dit lang gaat duren. “Zonder hulp gaan er veel campings verdwijnen, een gemis voor veel kampeerders in ons land. 70% van de aangesloten SVR-campings in Nederland zijn inmiddels tijdelijk gesloten,” aldus Corine van Mill van de SVR. Met 1200 campings in Nederland vertegenwoordigen zij een groot deel van de kleinschalige campings. Veel van deze campings horen bij een boerenbedrijf. “Dit zijn campings met 10 tot zo’n 50 plaatsen. De kosten en investeringen worden in 6 maanden terugverdiend, daarvan vallen de toptijden met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren nu helemaal weg. Wij willen duidelijkheid op twee punten: Geef duidelijk aan dat campings gesloten moeten zijn én financiële steun voor campingeigenaren,” volgens van Mill.

Sanitaire voorzieningen verboden terrein

Veel campingeigenaren hebben al besloten om hun poorten te sluiten. Van Mill: “Onze campingeigenaren hebben vooral behoefte aan duidelijkheid. Minister-president Rutte sprak gisteravond, bijna terloops, uit dat toiletgebouwen gesloten moesten worden op campings door het hele land. Waarom wordt er niet gezegd: ‘Campings dicht’? Waarom deze onduidelijkheid in deze uitspraak naar alle campings. Kleinschalige campings kunnen niet draaien zonder sanitair gebouw en zijn dus feitelijk dan helemaal gesloten. En laat alle campings toe tot de steunmaatregelen. De Stichting Vrije Recreatie roept hierbij met klem op om hier direct duidelijkheid over te verschaffen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.