Verkiezing nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Apeldoorn

Foto: Apeldoorn.nl

Wil jij de nieuwe kinderburgemeester van Apeldoorn worden? Dat kan! De gemeente is op zoek naar een geschikte kandidaat die de huidige kinderburgemeester Sibel opvolgt.

Verkiezing en solliciteren

Kinderen die in de gemeente Apeldoorn wonen en die in groep 6 of 7 van de bassischool zitten kunnen nu ‘solliciteren’ voor kinderburgemeester van Apeldoorn. De kinderburgemeester is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de belangen van kinderen. Hij of zij helpt en adviseert de burgemeester bij allerlei (kinder)activiteiten. Samen met andere kinderen kan de kinderburgemeester ook ideeën bedenken voor leuke nieuwe activiteiten in en rond Apeldoorn.

Kans maken?

Om kans te maken op deze functie moet je in groep 6 of 7 van een van de basisscholen in de gemeente Apeldoorn zitten. Je kunt ‘solliciteren’ door een leuk filmpje van maximaal 30 seconden van jezelf te sturen via Whatsapp naar: 06-14 83 35 43 vóór maandag 1 juni. Vertel daarin wie je bent en waarom jij graag kinderburgemeester van Apeldoorn wilt worden. De manier waarop je de video maakt mag jezelf weten, dus de gemeente is heel benieuwd wat jij er van maakt! De filmpjes worden na de deadline beoordeeld door een jury. Na de beoordeling zullen de door de jury gekozen deelnemers bericht ontvangen over het verdere proces.

Heb je nog meer vragen?

Neem dan contact op met door een e-mail te sturen of te bellen via telefoonnummer 14 055.

Oproep kinderburgemeester

Bekijk hieronder de oproep die kinderburgemeester Sibel doet in de zoektocht naar haar opvolger: https://youtu.be/fffNiurE3ME