Race om positie nieuwe kinderburgemeester gaat nog even door

Foto: Gemeente Apeldoorn

Na twee weken campagne voor de verkiezing van nieuwe kinderburgemeester zijn Jorn en Noa bovenaan geëindigd met een gelijk aantal stemmen. Daarom wordt een laatste sprint toegevoegd aan deze race. Jorn en Noa gaan de challenge aan om komend weekend opnieuw stemmen voor zich te winnen.

Opvolger kinderburgemeester nog niet bekend

Wie wordt de opvolger van kinderburgemeester Sibel? Donderdagavond 9 juli zou het verlossende antwoord in de uitslag komen voor Jorn, Julius en Noa. “Maar Apeldoorn vindt het moeilijk om te kiezen…”, merkt wethouder Wim Willems, “want twee kandidaten hebben evenveel stemmen ontvangen”. Jorn en Noa eindigden samen bovenaan, Julius behaalde de derde plek. “Jorn en Noa hebben het allebei heel goed gedaan. Maar ook Julius mag ontzettend trots zijn op deze prestatie, hij heeft het uit 18 kandidaten maar mooi tot de finale geschopt”, zei Wim Willems.

Jorn en Noa roepen nogmaals op: stem op mij!

Na de uitslag kregen Jorn en Noa de kans om zichzelf nog een laatste keer te presenteren aan het Apeldoornse publiek. Nu hebben zij drie dagen de tijd om hun achterban en andere geïnteresseerden over te halen om (nogmaals) op hen te stemmen. Beide kandidaten beginnen weer op nul. Ook de mensen die al eerder stemden, mogen dit nogmaals doen. Er wordt één stem per mail geteld en iedereen mag één keer stemmen.

Trots op alle kandidaten

Wim Willems benadrukt dat er geen verliezers zijn in deze verkiezing. “Alle drie de kandidaten hebben het geweldig gedaan. Zo jong als ze zijn, hebben ze allemaal echte campagnes gevoerd. Gaaf om te zien!”

Bekijk de nieuwe pitches op apeldoorn.nl/kinderburgemeester

Noa en Jorn roepen dus nog één keer op om op hen te stemmen. Deze filmpjes zijn te vinden op apeldoorn.nl/kinderburgemeester. Daar staat ook hoe het stemmen verloopt. Stemmen kan van vrijdag 10 juli 09.00 uur tot maandag 13 juli 09.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld en in diezelfde week de definitieve uitslag bekend gemaakt.

Bekijk hier de uitslag en pitches van Jorn en Noa

https://youtu.be/THokM7AjQkA

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.