Binnenstad Apeldoorn wordt steeds groener

Foto: Pixabaya

Op verschillende plekken in de binnenstad zie je steeds meer groen verschijnen. En dat is gunstig, want bomen, struiken en planten maken de stad koeler, dragen bij aan een betere wateropvang en -niet onbelangrijk- groene straten zien er ook nog eens aantrekkelijker uit.

Grifthof

Er wordt in de zomermaanden hard gewerkt aan het laatste stukje van de Grift, tussen de Kanaalstraat en de Stationsstraat. De betonnen bakken zijn geplaatst waardoor je nu precies kunt zien waar de Grift gaat stromen. Langs de beek komt beplanting en een wandelpad. In dit nieuwe parkje, genaamd de Grifthof kun je heerlijk relaxen aan het water, met groen om je heen. Volgens planning wordt in het najaar de beplanting afgerond.

Marktstraat

In de Marktstraat leggen we samen met ondernemers en bewoners nieuwe geveltuintjes en groene gevels aan. Ook aan Molenstraat Centrum en de Kanaalstraat vergroenen we. We verruilen stenen voor plantvakken. En die stenen? Die gooien we niet weg, die komen ergens anders weer van pas!

Markthof

Je kent het vast wel, de Markthof: de kleurrijke bloementuin naast de fietsenstalling Marktstraat. Op dit moment staat de tuin in volle bloei. We krijgen veel positieve reacties op die bloemenweelde en ook vragen om welke planten het precies gaat. Om er een paar te noemen: zonnekruid, schildpadbloem, engels gras en gipskruid. Maar er bloeien meer dan 50 soorten bloemen! Wil je precies weten welke bloemen en planten er staan? Mail dan naar [email protected] .

Zelf meer groen in je tuin, straat of buurt?

Wil je zelf aan de slag om jouw tuin, straat of buurt te vergroenen? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/groendoen voor tips en inspiratie en lees hoe de gemeente je kan helpen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen