Geen mondkapjesplicht in klas bij begin nieuwe schooljaar

Foto: Pixabay

De komende weken gaan de scholen weer open. De leerlingen uit regio Noord zijn vandaag de eerste groep die weer lessen gaat volgen.

Geen mondkapjesplicht en afstand

Het ‘normale’ dagelijkse ritme komt langzaam weer op gang in het noorden van het land. We houden het hier in het midden van het land goed in de gaten. Hoe gaat de vakantietijd zijn effect hebben op de coronamaatregelen? Scholieren in het primair en voortgezet onderwijs hoeven onderling geen afstand te houden. Middelbare schoolleerlingen moeten wel op anderhalve meter afstand van volwassenen blijven. Er is geen mondkapjesplicht voor scholieren of docenten.

Ventileren

Het ministerie van Onderwijs adviseerde de scholen te controleren of ze hun ventilatie op orde hebben. Ook krijgen de scholen het advies geregeld gedurende 10 tot 15 minuten de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten en draaiende ventilatoren en ventilatiesystemen die lucht circuleren te vermijden.

Quarantaine advies

Wie terugkomt uit een land dat oranje of rood ‘kleurt’ vanwege het coronavirus, wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan. Als een leerling na de zomervakantie in thuisquarantaine moet en daardoor de eerste schooldagen van het nieuwe jaar mist, telt dat toch niet als spijbelen. Scholen hoeven de leerplichtambtenaar niet in te schakelen. Volgens de koepel van basisscholen, de PO-Raad, “is het belang van de volksgezondheid doorslaggevend”. Het bericht Geen mondkapjesplicht in klas bij begin nieuwe schooljaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.