Rutte en De Jonge geven persconferentie over corona

Foto: Still RTL4/Persco april

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven dinsdagavond om 19.00 uur een persconferentie over het coronavirus.

Tweede in twee weken

Het is de tweede persconferentie over corona in twee weken. Daarvoor was de laatste persconferentie op 24 juni. Twee weken geleden kwam het kabinet vervroegd terug van reces omdat het aantal coronabesmettingen snel opliep. Rutte zei toen tijdens de persconferentie dat het virus bezig was met “een gevaarlijke opmars”. Er kwamen nieuwe maatregelen, waaronder het sluiten voor twee weken van horeca en pretparken als blijkt dat er iemand besmet is geraakt.

Veel kritiek

Vorige week was er veel kritiek op het voornemen om de quarantaine te verplichten voor mensen die tijdens het bron- en contactonderzoek van de GGD in beeld komen als iemand die in de buurt is geweest van een besmet persoon. De hele Tweede Kamer, afgezien van het CDA, wees het plan van CDA-minister De Jonge voor de quarantaineplicht, af. Het bericht Rutte en De Jonge geven persconferentie over corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.