Dassenburcht legt bouw zonnepark Apeldoorn stil

Foto: Pixabay

De Partij voor de Dieren is zeer geschrokken dat er een niet te missen dassenburcht aanwezig blijkt te zijn in een gebied, terwijl daarover in het ecologisch onderzoek niets staat vermeld.

Inwoners kaartten de dassenburcht aan

Inwoners die in een zienswijze aangeven dat er onvoldoende rekening is gehouden met de aanwezigheid van dieren worden in de zienswijzenota beantwoord met: “Er is ecologisch onderzoek uitgevoerd naar de effecten van het zonnepark op natuur. Dit blijkt uit een rapport.

Over meerdere vlakken

Het onderzoek is uitgevoerd door een deskundig bureau en getoetst door de gemeente ecoloog. Getoetst is aan de Wet natuurbescherming en de Omgevingsvisie en – verordening. Uit dit onderzoek blijkt dat het zonnepark niet in strijd is met de Wet natuurbescherming en de Omgevingsvisie en – verordening.”

Vragen

De Partij voor de Dieren wil weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat het ecologisch onderzoek zeer duidelijk tekort is geschoten. Maaike Moulijn, Partij voor de Dieren: “Hoe kan het dat de gemeente dit niet heeft gecontroleerd, zelfs niet nadat inwoners dit in hun zienswijze hebben aangegeven?” De partij heeft het idee dat er vooral voorbij gegaan is aan de opmerkingen en vragen die inwoners hebben geuit richting de gemeente.  Moulijn vraagt zich dan ook oprecht af wanneer er dan wel sprake is van een “aanwijsbare aanleiding voor contra expertise of een bezoek ter plaatse van een gemeentelijke ecoloog of ecoloog van de OVIJ”? Als laatste wil Moulijn van het college weten hoe dit soort zaken in de toekomst worden voorkomen, of de vergunning wordt ingetrokken en hoe de gemeenteraad verder wordt geïnformeerd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.dassenburcht