Finse School aan Eksterweg verkocht

Foto: Google Street View

Goed nieuws voor de buurt: de Finse School is verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar gerenoveerd.

Finse School

De gebouwen aan Eksterweg 71-73 in Apeldoorn Zuid waren eigendom van de gemeente Apeldoorn, maar werden verkocht omdat het geen ‘strikt noodzakelijk’ vastgoed was voor de gemeente. De beide panden zijn gekocht door Domi Projecten.

Maatschappelijke bestemming

De Finse School blijft de maatschappelijke bestemming behouden. De gebouwen zullen een dienstverzamelgebouw worden voor (para)medische behandelaars, vrij gevestigden en andere gebruikers die binnen de maatschappelijke bestemming passen. Een soort ‘buurt-hub’ dus met zoveel mogelijk maatschappelijk relevante partijen.

Een aantal huidige gebruikers kunnen na de noodzakelijke renovatie terugkomen in het gebouw. Zo is de koper al in gesprek met de kerk De Hofstad, om de activiteiten van kinderclub ‘De Sleutel’ in stand te houden. Ook de organisaties in de buurt kunnen gebruik blijven maken van de ruimtes.

Toekomst

Domi Projecten gaat het gebouw toekomstbestendig maken. Er worden aanpassingen gedaan op het gebied van duurzaamheid en energiebeheer en de inrichting wordt afgestemd op de (nieuwe) gebruikers. We streven ernaar de eigendomsoverdracht nog dit jaar ta laten plaatsvinden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.